Radio Simplu

Stapana ii spune cainelui ca a avut o zi grea

Acest filmulet debuteaza cu un tablou obisnuit intr-o familie care a adoptat un caine din rasa Ciobanesc German.

Stapana sta asezata pe veranda, intr-un fotoliu, dupa o zi incarcata de munca, iar cainele sta jos privind destul de vigilent inspre curtea din fata casei.

La un moment dat stapana obosita peste masura ii spune patrupedului sau ca a avut o zi tare grea.

Prima reactia a cainelui pare cu totul neasteptata in sensul ca in loc sa vina alaturi de stapana lui „s-o consoleze” prin simpla lui prezenta, acesta intra grabit in casa.

Nu dupa mult timp se intoarce tinand in gura o sticla cu bere.

Din fericire aceasta poate fi solutia pentru ca stapana lui sa rasufle usurata dupa ziua istovitoare, insa nici chiar ea nu se astepta la acest lucru din partea cainelui sau.

Era normal sa-i acorde cateva cuvinte de lauda pentru ideea si reactia lui geniala.

Insa totul nu s-a oprit aici ci a continuat cu dorinta cainelui de a primi si el macar putin din licoarea racoritoare sau doar un bol cu apa rece.

Raspunsul cainelui este cu adevarat adorabil!

Experţii au realizat un top al celor mai inteligente rase de câini. Rezultatele sunt surprinzătoare, întrucât printre cei mai deştepţi căţei fac parte unii despre care lumea credea chiar opusul.

Iată topul 10 al celor mai inteligente rase de câini şi sfaturi despre întreţinerea lor, oferite de celebrul psiholog de câini, Cesar Millan.

10. Câinele de cireadă australian (Australian Cattle Dog)

În top 10 intră câinele de cireadă australian, care se ocupă de turmele de vite – aşa cum sugerează şi numele său. Printre calităţile sale se află inteligenţa extraordinară, vigilenţa şi o loialitate incredibilă faţă de stăpân şi de proprietatea sa.

Este agil, puternic, activ, atât fizic cât şi psihic. Partea proastă este că se plictiseşte foarte repede şi va face prostii în încercarea de a-şi găsi o ocupaţie. Câinele de cireadă este şi foarte organizat – de multe ori îşi pune jucăriile la loc, după ce s-a distrat.

Câinele de cireadă australian are un nivel mare de energie, aşa că trebuie să facă multă mişcare şi mult dresaj.

9. Rottweiler

Rottweilerul este şi el un câine de turmă ce provine din Germania. El este folosit în ziua de azi în poliţie şi drept câine de pază, fiind un câine foarte curajos şi extrem de loial.

Rottweilerul este calm, însă precaut cu străinii, aşa că este nevoie de o socializare şi de un dresaj adecvate.

8. Papillon

În mod neaşteptat, aceste căţel mic şi dulce, cu urechi în formă de fluture – de unde îi vine şi numele Papillon (fluture în limba franceză) este mai inteligent şi mai puternic decât s-ar crede. De multe ori este descris precum un câine mare în corpul unui câine mic, foarte atletic. Papillon este un prieten adevărat şi chiar un câine de pază. Este foarte protector cu lucrurile sale şi poate fi învăţat să îşi facă nevoile la litieră.

Papillon, deşi este mic, are nevoie de multă mişcare pentru a se calma şi de mult periaj, pentru menţinerea blăniţei.

7. Labrador Retriever

Labradorul este câinele preferat al familiilor. Este un câine care face parte din clasa lucrătoare şi este cunoscut pentru inteligenţa sa, afecţiunea, răbdarea şi blândeţea sa, fiind perfect pentru copii.

Este un căţel uşor de dresat şi este unul din câinii preferaţi pentru operaţiunile de căutare şi salvare, pentru terapia cu animale şi pentru poliţie. Mai mult, labradorul învaţă singur, observând acţiunile oamenilor şi repetându-le, un lucru extrem de important şi situaţiile de urgenţă.

Labradorul are un nivel înalt de energie, aşa că trebuie să facă multă mişcare şi exerciţii distractive – precum aruncatul mingilor sau alergatul prin apă.

6. Câinele de turmă Shetland (Shetland Sheepdog)

Un alt câine de turmă, Shetland este la fel de protector cu „turma” sa umană, precum cu cea de la fermă. Este foarte inteligent, eficient, atent şi învaţă comenzi noi extrem de uşor, asigurându-se că toată familia sa este în siguranţă. Sheltie, aşa cum i se mai spune, este extrem de devotat familiei sale şi se bucură să trăiască oriunde, atât timp cât este cu „haita” sa.

Sheltie are nevoie de multă mişcare, în mod constant, precum şi de socializare şi de dresaj.

5. Doberman Pinscher

Dobermanul are nevoie de o familie activă, cu o energie calmă şi cu o curte îngrădită. Trebuie să fie socializat şi dresat de mic, mai ales dacă are strămoşi care au fost învăţaţi să păzească.

4. Golden Retriever

O rasă foarte iubită, Golden Retrieverul este foarte inteligent şi poate învăţa peste 200 de comenzi. Este loial, iubitor şi răbdător, dorind să fie întotdeauna pe placul oamenilor. Golden retrieverul este un animal de companie perfect pentru o familie cu copii.

Golden retriever face parte din categoria câinilor sportivi, aşa că are nevoie de exerciţii fizice zilnice, pentru a-l menţine sănătos, precum şi de un periaj constant, întrucât are două straturi de blană.

3. Ciobănescul german

Ciobănescul german a fost crescut pentru inteligenţa sa. Este deştept, curajos şi protectiv. Învaţă comenzile extrem de repede şi adoră să primească noi sarcini – un lucru foarte important pentru rasa sa.

Ciobănescul german are nevoie de foarte multă mişcare şi de dresaj.

2. Pudelul

Pudelul se află pe locul 2 în top, în mod surprinzător. Este uşor de dresat şi are o minte ascuţită, fiind perfect pentru companie. Cu toate că este cunoscut mai mult pentru coafurile sale, este un câine de pază foarte bun.

De fapt, una din cele mai cunoscute coafuri ale sale „Poodle clip”, a fost creată special pentru pudelul lucrător, pentru ca să poată înota mai uşor, dar să fie şi protejat.

Pudelul excelează la dresaj şi la obedienţă şi adoră jocurile creative, fiind folosit destul de des la circ. Din cauza asta, pudelul se plictiseşte dacă este singur şi face prostii.

Pudelul nu se înţelege foarte bine cu străinii, deşi este extrem de afectuos cu familia şi cu prietenii. Are nevoie de mult exerciţiu, dresaj şi periaj profesional.

1. Border Collie

Border Collie sau ciobănescul australian este cel mai deştept căţel. Din cauza inteligenţei extraordinare, este esenţial să aibă constant o ocupaţie, altfel va distruge casa. Ei adoră să fie în compania oamenilor, fiind perfecţi pentru a fi ţinuţi atât acasă, cât şi la serviciu.

Este important de ştiut că border collie se simte bine doar în compania oamenilor care au un nivel de energie la fel de ridicat ca al lui, aşa că dacă vreţi un căţel din această rasă, trebuie să fiţi o persoană sportivă.

Întrucât este un câine de turmă, are tendinţa de a „ghida” copii, ciupindu-i de picioare, precum pe oi. Pentru omul potrivit, Border Coliie este bine educat, învaţă extrem de rapid şi este un companion perfect.

Border collie are şi abilitatea de a recunoşte cuvinte, precum celebra Betsy, care are un vocabular de 340 de cuvinte. La doar 10 săptămâni, Betsy şedea la comandă şi putea aduce obiecte după numele lor.

Border collie are nevoie de multă mişcare în fiecare zi, de tot felul de exerciţii fizicii şi de mult dresaj, pentru a-i ţine mintea ocupată. Rasa această are nevoie neapărat de o curte îngrădită, pentru că adoră să alerge. Stăpânii unui border collie trebuie să ştie că acesta aleargă după tot ce mişcă, inclusiv maşini, copii şi pisici.