Radio Simplu

Spectatorii văd un cerc de bule ieşind din apă

Great Bear Lodge este o destinaţie populară pentru turiştii care îşi doresc să vadă urşi grizzly, localizată la 50 de kilometri de portul Hardy din Insula Vancouver şi este accesibilă prin intermediul unui hidroavion. De curând însă nu urşii au fost cei care au captat atenţia turiştilor, ci nişte vieţuitoare cu totul speciale.

Mai mulţi angajaţi ai complexului turistic Great Bear Lodge din British Columbia au observat că ceva neobişnuit se petrece chiar lângă pontonul lor.

Având o vagă idee despre ce avea să se întâmple ei s-au grăbit să-şi trezească cei 10 oaspeţi la ora 6 dimineaţa, pentru ca aceştia să nu piardă un spectacol incredibil.

Cu toţii au văzut mai întâi un cerc de bule ieşind din apă şi au ştiut apoi că vor asista la ceva cu totul special. În căutarea hranei, un grup de balene cu cocoaşă se afla la doar câţiva metri de docul acestui complex hotelier.

Nu numai apariţia acestor uriaşe mamifere i-a uimit pe turişti, ci şi tehnica folosită pentru a captura prada numită „plasa cu bule”. Mai întâi balenele au format un cerc de bule în jurul unei banc de peşti pentru a evita dispersarea acestora.

După ce semnalul de hrănire a fost dat, balenele s-au îndreptat simultan către suprafaţă, alimentându-se cu peştele prins.

După ce şi-au atins scopul, hrănindu-se pe săturate, balenele cu cocoaşă s-au îndepărtat, însă spectacolul pe care l-au oferit turiştilor a fost unic.

„Aceasta este cu siguranţă prima dată când am văzut balene care se hrăneau atât de aproape de ponton”, a declarat una dintre angajatele Great Bear Lodge.

„Cea mai apropiată distanţa la care le-am văzut hrănindu-se a fost probabil 200 de metri, deci a fost o surpriză pentru noi că au decis să vină atât de aproape!” Filmarea a fost apoi publicată online, fiind apreciată de milioane de oameni din întreaga lume.