Radio Simplu

Solutii usoare si ieftine ca sa scapi de mucegaiul din masina de spalat

Mașina de de spălat face parte din categoria de aparate electrocasnice pe care le folosim destul de des și totuși nu îi acordăm atenția necesară pentru îngrijire ca ea să ne țină cât mai mutl timp.

De aceea se întâmplă uneori ca aceasta să nu dureze foarte mult timp, uneori nici măcar cât ține garanția ei.

Din acest motiv este atât de necesar să avem grijă de mașina de spălat cu foarte multă atenție, după fiecare spălare pe care aceasta o face.

În primul rând, după ce ai scos hainele curate și spălate lasă ușa de la mașina de spălat larg deschisă ca să se usuce interiorul mașinii.

Datorită acestui truc poți să eviți acumularea de microorganisme care favorizează apariția mucegaiului în mașina de spălat.

În cazul în care ai descoperit deja mucegai în mașina ta de spălat trebuie să cauți soluții pentru îndepărtarea acestuia.

Nu trebuie să neglijezi acest aspect pentru că mașina ta de spălat este un electrocasnic de care nu te poți lipsi în zilele noastre, cel puțin nu pentru foarte mult timp.

Însă din păcate foarte mulți oameni uită cât de necesară este mașina de spălat și despre cât de mult contează ca aceasta să fie întreținută mereu în cea mai bună formă.

Aceasta are mereu nevoie de o dexinfectare și de o întreținere minuțioasă ca să își poată face treaba așa ca în primele zile de utilizare.

Chiar dacă nouă ni se pare că datorită detergentului și a altor soluții utile pentru întreținerea hainelor mașina de spălat este deja îngrijită, ea mai are nevoie totuși de o atenție separată.

Mașina de spălat are la un moment dat, după o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, niște mirosuri mai neplăcute, iar acest lucru înseamnă că în interiorul ei se găsesc deja bacterii care îi afectează buna funcționare.

Ba chiar mai mult, pe părțile de cauciuc ale mașinii de spălat și pe zonele în care există metal se acumulează și urme de detergenți și respectiv umezeală.

În acest fel, bacteriile au cel mai bun mediu ca să se dezvolte în voie, iar acest lucru nu este deloc recomandat pentru o mașină de spălat care să funcționeze la capacitatea maximă.

În concluzie trebuie să găseești soluții ca să îți îngrijești mașina de spălat ccât mai bine ca să te bucuri de ea cât mai mult timp posibil.

Vestea bună este că nu e nevoie să alegi doar substanțe chimice care să îți afecteze electrocasnicul și chiar hainele după aceea, respectiv pielea.

Poți să utilizezi și amestecuri făcute chiar de tine acasă. Soluțiile pe care și le vom propune astăzi sunt foarte utile pentru mașina ta de spălat și accesibile din toate punctele de vedere.

De exemplu lămâia cu apa oxigenată reprezintă o variantă foarte bună. Zeama de lămâie de scapă de mucegaiul care se acumulează în interu=iorul mașinii de spălat haine.

Dar dacă o vei combina cu un produs la fel de eficient cum este apa oxigenată vei obține un produs și mai eficient contra depunerilor de mucegai și nu numai.

Vei scăpa de depunerile de detergent acumulat de-a lungul timpului și în plus și de mirosurile neplăcute.

Vei avea nevoie așadar de un litru și jumătate de apă, de un sfert de cană cu zeamă de lămâie, și de jumătate de cană de apă oxigenată.

Pregătește de asemenea un vas suficient de încăpător și o bucată de material curat și uscat din microfibre.

Adaugă în recipient toate cele 3 ingrediente. Amestecă-le foarte bine și ai deja gata pregătită soluția pentru mașina ta de spălat.

Pulverizează conținutul din vas atât de partea cu cauciuc cât și direct pe cuva mașinii. Lasă soluția să își facă efectul pentru aproximativ un sfert de oră și după aceea șterge-l cu ajutorul cârpei din microfibre.

Dacă îți dorești ca mașina de spălat săbffie curățată în cele mai mici detalii, pune restul de amestec rămas într-unul dintre sertarele mașinii de spălat și pornește electrocasnicul pentru un ciclu obișnuit de spălare.

Datorită acestui pas vei curăța chiar și furtunurile mașinii de spălat, nu doar interiorul ei.

Acesta este un truct simplu, la îndemâna oricui, dar mai ales este foarte eficient de fiecare dată. Îl poți pune în aplicare chir de azi ca să îți salvezi mașina de spălat.