Radio Simplu

Sfaturi care te vor ajuta să ai mereu o bucătărie curată

Poate că îți imaginezi că există vreo metodă magică pe care să o poți folosi pentru o bucătărie cât mai curată care să nu necesite să faci curat la propriu, dar asta se întâmplă doar în basme. Totuși, există câteva soluții care vor micșora timpul pe care îl petreci în bucătărie, frecând și curățând.

Uneori nu avem energia sau starea necesară să curățăm toată casa, dar, bucătăria și baia ar trebui să fie camere curate. Nimeni nu ar vrea să gătească sau să mănânce într-un spațiu neigienic, așa că ne putem folosi de anumite trucuri pentru a ne face viața mai ușoară atunci când vine vorba despre curățenia în bucătărie. Iată care sunt câteva dintre ele:

1. Dezinfectează bureții în cuptorul cu microunde – pe o cârpă de bucătărie sau pe un burete există mii de bacterii, iar acestea iau des contact cu obiectele din care mâncăm, așa că trebuie să acordăm mare atenție produselor de acest fel. Pune bureții în cuptorul cu microunde pentru două minute bucură-te de produsele curate!

2. Alege bicarbonatul de sodiu în favoarea produselor de curățare convenționale – bicarbonatul de sodiu are mai multe întrebuințări decât ne dăm seama: nu se poate folosi doar în rețetele de prăjituri și torturi delicioase, dar, poate albi dinții și, cel mai important, poate să fie un produs de curățare ieftin, de încredere și prietenos cu mediul, în special pentru coptor și electrocasnice.

Înlocuiește produsele convenționale toxice care au un miros neplăcut cu bicarbonatul de sodiu și nu vei regreta!

3. Lămâie, oțet și bicarbonat de sodiu – unele produse din bucătărie care necesită curățare sunt puțin mai dificile decât altele, cum ar fi coșul de gunoi. Pot exista foarte multe produse care să te ajute în acest sens, dar, în timp ce elimină murdăria și resturile de mâncare, lasă alte resturi care pot rămâne pe țeava de evacuare și pot avea un efect negativ.

Totuși, există o alternativă mult mai ieftină și mult mai sănătoasă și nu trebuie să îți faci mari probleme pentru că deții deja aceste produse. Nu mai ai nevoie să investești mulți bani îm produse toxice, vei rămâne surprins de cât de multe lucruri poți face cu o lămâie, mai ales atunci când o combini cu oțet și cu bicarbonat de sodiu. Această combinație de oțet și de lămâie poate fi extrem de eficientă în mai multe moduri în bucătărie.

De asemenea, poți folosi această combinație pentru a desfunda și a curăța țevile de evacuare, pentru a îndepărta petele de grăsime de pe chiuvetă, pentru a îndepărta mirosurile neplăcute care vin din frigider. Bucătăria va arăta absolut minunat, folosindu-te de produse ieftine.

4. Curăță tăvile din cuptor și grătar cu ceapă – poate sună puțin ciudat, dar tot ce trebuie să faci este să tai o ceapă pe jumătate, de preferință ceapă albă, și să o freci pe suprafață murdară și încălzită a grătarului. Această acțiune degresează grătarul foarte ușor și adaugă un strat de savoare cinei tale!