Radio Simplu

Alimente care scad colesterolul

Medicii sunt de părere că dacă vrei să scazi în mod natural, fără să îți pui sănătatea în pericol, colesterolul rău din sânge, o poți face, folosind anumite tipuri de alimente.

Ba chiar mai mult, există produse care odată introduse în regimul alimentar, reușesc nu doar să scadă nivelul colesterolului rău, ci chiar să îl mărească pe cel bun., iar acest lucru este foarte important pentru sănătatea noastră.

Rezultate cu adevărat bune pentru inima ta, dar și pentru alte organe, vei obține dacă vei introduce alimente care să îți scadă colesterolul rău, iar pe de altă parte vei renunța la alimentele cele grase, care favorizează creșterea colesterolului rău în sânge.

Este foarte important să consumi cât mai multe alimente care au în conținutul lor foarte multe fibre pentru că în acest fel vei reuși să oprești acumularea și dezvoltarea colesterolului rău.

Alt tip de alimente este acela care conține grăsimi polinesaturate, care acționează în mod direct asupra colesterolului.

Și a treia categorie de alimente bune pentru distrugerea și pentru eliminarea colesterolului rău, sunt cele care conțin steroli și stanoli din plante și în acest fel împiedică sângele să absoarbă colesterolul.

Ca să îți protejezi cu adevărat organismul de pericolul pe care îl reprezintă colesterolul rău, trebuie s incluzi în regimul tău alimentar de fiecare următoarele alimente:

Poți începe de exemplu de la micul dejun. Consumă în fiecare dimineață câte un bol cu fulgi de ovăz. În fulgii de ovăz se găsesc aproximativ 2 grame din fibrele solubile, iar dacă mai adaugi peste fulgi niște banane sau căpșuni mai câștigi un gram din acest tip de fibre.

Specialiștii ne recomandă, ca în fiecare zi să consumăm cel puțin câte 20 de grame de fibre, dintre care vreo 5 să fie solubile.

Orz sau alte cereale integrale. Funcționează în același mod cum o face ovăzul așa c dacă vrei poți să alternezi aceste două alimente. Atât orzul cât și celelalte cereale integrale scad considerabil cantitatea de colesterol rău din sânge datorită acelorași fibre solubile.

Leguminoasele sunt și ele o sursă deosebită de fibre solubile. Ce este important în cazul lor, este faptul că acestea se consumă foarte ușor, respectiv nu ți se va mai face foame chiar așa ușor.

În plus, dacă îți dorești să și slăbești poți consuma cu încredere din linte, fasole, mazăre.

Vinetele sunt acele legume care pe de o parte au foarte multe fibre solubile, dar și foarte puține calorii, deci atunci când acestea apar prin piețe le poți consuma cu orice ocazie.