Radio Simplu

Salata de oua pentru micul dejun

Ingrediente: 8 Oua tari mari, 1-3 ceasca maioneza,2 linguri, suc de la 2 lamaie, 1 lingura de mustar francez, 1-1,5 linguri de ierburi proaspete (menta, cimbru, rozmarin), 1/2 lingurita sare, 1 piper mic, mustar de Dijon.

Mod de prepare: Fierbeti ouale fierte si apoi le taiati in bucati. Intr-un castron mediu, preparati salata care combina maioneza, suc de lamaie, mustar dijon, sare si piper.

Se amesteca pana se amesteca. Se taie ierburile putin si apoi se adauga in amestec.

Incepeti cu o lingurita, gustati si adaugati mai mult daca doriti. Aroma pe baza de plante va deveni mai pronuntata dupa refrigerare.

Adaugati ouale tocate in vas. Lasati la frigider pana cand serviti sau puteti serviti imediat. Acesta poate fi servit intr-un sandwich, pe un pat de salata sau tartinabil.

Iata cateva adevaruri pentru a va convinge ca oul este un produs alimentar important, indiferent ca il alegeti pentru a face parte din dieta dvs. sau din planul pentru slabit. 1. Oul reprezinta o sursa importanta de substante nutritive necesare, in mod special, pentru o functionare optima a creierului.

Cu doar 80 de calorii si un continut ridicat de proteine, oul poate fi consumat fara a pune probleme siluetei, chiar si prajit in putin unt.

2. Ouale contin vitamine si diferiti nutrienti. Pe langa proteinele pe care le furnizeaza (cele care ofera senzatia de satietate), un ou cuprinde substante hranitoare esentiale, inclusiv vitamina A, vitamine din grupul B, B12, riboflavina, acid folic, minerale (fosfor, fier, zinc), colina si DHA fundamentale pentru sanatatea creierului.

3. Oul are un nivel mai scazut de colesterol decat s-a crezut. Se pare ca masuratorile anterioare nu au fost realizate intr-un mod corect.

Astfel, oul a fost catalogat pe nedrept unul dintre produsele alimentare care determina cresterea colesterolului.

Conform cercetarilor recente, un ou mare contine 213 mg de colesterol.

Cercetarile si testarile sunt in curs de desfasurare, pentru a se descoperi daca aceasta valoare a colesterolului poate fi redusa in continuare.

4. Albusul de ou poate fi parte a meniului zilnic. Cel mai bine este totusi, sa nu se consume mai mult de trei sau patru oua intregi pe saptamana.

Cu toate acestea, un albus de ou are doar 15 calorii, nu contine grasimi saturate si poate fi inclus, fara nici o problem, in dieta celor care vor sa slabeasca.

5. Micul dejun care contine oua este foarte gustos si nici nu are multe calorii.

Chiar daca o omleta este insotita de paine integrala sau se adauga putina sunca, numarul caloriilor nu creste foarte mult, iar masa va fi suficient de satioasa.

6. Ouale sunt o sursa ieftina de proteine, sunt economice, in special in comparatie cu carnea.

7. Ouale pot fi consumate si la alte mese, nu doar la micul dejun. O omleta poate fi felul de mancare pentru orice persoana prea obosita sa gateasca altceva sau ca sa iasa la restaurant.

O omleta din doua oua, o felie de paine integrala, un mar sau o portacala: acesta este unul dintre meniurile ideale daca nu doriti sa va ingrasati.

Acum ca oul a fost eliberat de orice vina, probabil ca il veti prefera cat de curand la micul dejun, pranz sau cina sau chiar pentru prepararea unei gustari rapide si sanatoase.