Radio Simplu

Aceasta reteta de spaghete cu smantana a cucerit pe toata lumea

In goana dupa cele mai complicate retete am uitat ce buna este mancarea simpla! Elocventa in acest sens este reteta aceasta delicoasa de spaghete cu smantana, simplu si usor de preparat.

Este combinatia ideala pentru un pranz sau o cina in familie, intrucat pe cat de simple sunt de facut, pe atat de bune. Combinatia de smantana si branza fac spaghetele extrem de bune si cremoase

Ingrediente pentru spaghete cu smantana: 500 de grame de spaghete din grau dur, 3 linguri de ulei, 3 catei de usturoi, 200 de grame de smantana grasa, o cana de supa de pui (am un secret la detaliile de prepare), 200 de grame de branza grasa rasa (poti folosi orice branza vrei, doar sa fie bine uscata si grasa), sare si piper negru, o lingurita rasa de nucsoara si o lingurita de cimbru uscat, patrunjel proaspat sau frunze de arpagic.

Mod de preparare pentru spaghete cu smantana: Intr-o oala mare cu apa pune pastele la fiert, conform instructiunilor pana raman al dente.

Scurge apa si pastreaza o cana de apa in care au fiert pastele, iar acestea se se tin la cald. Nu se spala, nu se clatesc… Nu-i nevoie!

Intr-o tigaie mare pune uleiul si uturoiul maruntit.

Gateste usturoiul pana simti aroma, circa un minut, apoi adauga cimbrul si nucsoara si imediat smantana, supa de pui, si jumatate din apa pastrata in care au fiert pastele.

Daca nu ai supa de pui pune o cana de lapte in care ai pus un cub de concentrat de pui.

Lasa sosul sa ajunga la fierbere si adauga spaghetele si amesteca pana cand pastele sunt complet acoperite cu sos.

Da deoparte si adauga branza rasa. Pune sare si piper. Daca crezi ca este nevoie mai adauga apa din cea in care au fiert pastele.

Serveste imediat cu patrunjel proaspat sau fire de arpagic tocat. Daca vrei adauga suplimentar putina branza.

Pastele pot fi masa perfectă, deoarece sunt rapid şi uşor de pregătit, dar şi ieftine şi nutritive.

Cele mai multe paste sunt vândute sub formă uscată, dar pot fi găsite şi în stare proaspătă. În ciuda uşurinţei de a cumpăra şi de a pregăti paste uscate sau proaspete din supermarket, este relativ uşor să le pregătiţi chiar la voi acasă.

Făcând paste acasă poate părea puţin descurajant, chiar şi pentru un bucătar cu experienţă.

În realitate este destul de simplu, cât timp aveţi ingredientele potrivite, instrumentele şi timpul necesar pentru a nu grăbi procesul.

Aluatul pentru paste conţine doar câteva ingrediente astfel că ar trebui să vă asiguraţi că veţi cumpăra mereu ingredinete de cea mai bună calitate, în măsura în care şi bugetul vă permite.

Pentru aluatul de paste cel mai des se foloseşte făina tip 00, având o textură foarte fină, pentru cele mai bune rezultate.

Unele reţete prevăd un plus de făină semolina pentru mai multă textură şi gust, cu toate acestea, acest lucru nu este necesar pentru rezultate excelente.

Este imperativ să aveţi un aparat de paste de bună calitate pentru a întinde aluatul. Familiarizaţi-vă cu modul în care funcţionează înainte de a încerca să faceţi paste.

Timpul poate fi esenţial la întinderea aluatului. Dacă nu vreţi să investiţi într-un astfel de aparat puteţi folosi sucitorul, însă trebuie să vă asiguraţi că întindeţi aluatul foarte subţire.

Ingrediente pentru aluat:

300 grame făină tip 00

3 ouă

2 gălbenuşuri

2 linguri ulei de măsline extra-virgin

un praf de sare

Cerneţi făina pe o suprafaţă de lucru, faceţi o adâncitură în centru şi adăugaţi ouăle şi gălbenuşurile împreună cu praful de sare.

Cu ajutorul unei furculiţe amestecaţi ingredientele. Când aluatul începe să capete formă adăugaţi uleiul de măsline şi frământaţi pe o suprafaţă tapetată uşor cu făină.

Frământaţi pentru 8-10 minute până când obţineţi un aluat cu o textură fină şi lucioasă. Împachetaţi-l în folie alimentară şi daţi-l la rece pentru cel puţin 30 de minute.

Scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în două bucăţi. Folosind un sucitor întindeţi aluatul, dându-i o formă dreptunghiulară. Ar trebui să fie suficient de subţire pentru a trece prin cea mai groasă setare a aparatului.

Treci aluatul prin maşină pentru a-l subţia. Reduceţi setarea pentru grosime cu fiecare trecere a aluatului prin aparat până când ajungeţi la cea mai subţire setare a maşinii. Atârnaţi aluatul întins pentru a se usca.

Schimbaţi setarea aparatului pentru a tăia aluatul în formele dorite, cum ar fi spaghete sau tagliatelle.