Radio Simplu

Salata de icre bună și pufoase. Cum o faci să nu se taie

Există preparate pentru care bucătarii nu sunt dispuși să își dezvăluie niciun truc culinar. Fie că este vorba despre un produs culinar complex sau despre ceva foarte rapid.

Acesta este cazul și pentru salata de icre. Aceasta se poate tăia în situația în care nu este pregătită așa cum trebuie, cu respectarea unor pași simpli. Și foarte puțini oameni au reuși să descopere care anume este trucul care face din salata de icre un fel de mâncare extraordinar.

Secretul constă într-un ingredient banal care se găsește în orice casă sau în orice magazin obișnuit. Este voba despre apa minerală care se adaugă treptat atunci când amesteci icrele cu ulei și cu zeama dintr-o jumătate de lămâie.

Nu este cel mai ușor să gătești icre pentru că e nevoie de multă măiestrie, dar îți poți ușura munca dacă o faci cu puține pâine proaspătă sau cu griș. Pune două linguri de griș la fiert fără sare și fără altee ingrediente.

Grișul va deveni mai tare și vva trebui să fie lăsat să se răcească. Dă pentru început icrele prin sită ca să se desprindă pielițele. Dacă ai luat niște icre sărate, cel mai bine este să le ții în sare până atunci când acestea sunt comestibile.

Pune grișșul fiert într-un bol apoi peste el pune icrele și amestecă-le cât mai cu grijă. Poți folosi chiar un mixer și între timp adaugă și uleiul așa cum îl torni și atunci când faci maioneza de casă.

Ca să nu ți se taie salata din icre trebuie să pui apa minerală. Datorită acestui ucru icrele se vor face foarte pufoase. Adaugă și uleiul câte puțin și continuă să tot amesteci în vas.

Dacă ai de exemplu 50 de grame de icre poți folosi treptat 350 de ml de ulei, mai multă ulei îți vor face icrele prea uleioase și nu le vei putea mânca.

Lămâia pe de altă parte va face ca salata să fie cât mai delicioasă. La final, dacă vrei poți adăuga ceapa tocată foarte mărunt și să adaugi dacă ai nevoie și niște pătrunjel.

Poți să alegi orice tip de icre vrei: albe, roșii sau chiar negre. Avantajul icrelor făcute în casă este că sunt mult mi sănătoase decât cele pe care le poți comanda la un restaurant.

Se spune că sunt chiar bune într-o dietă dacă sunt consumate cu moderație. Cel mai des le găsim în bucătăriile din Rusia sau din Franța, acolo unde s-a creat o adevărată artă din pregătirea icrelor.