Radio Simplu

Cum trebuie să bei apă în mod corect pe parcursul zilei, dacă vrei să slăbești

La televizor, la radio, pe toate posterele cu publicitate ni se spune de fiecare dată că trebuie să bem în fiecare zi cel puțin doi litri de apă. Unii oameni reușesc să facă acest lucru, iar alții pot să petreacă chia mai multe zile fără ca să consume apă.

Însă cum ar trebui să stea de fapt lucrurile? Corpul nostru este constituit la jumătate din apă. Cu alte cuvinte, noi suntem construiți din acest lichid. Apa este un aliat care trebuie să stea la loc de cinste în casele noastre, dar și trebuie să ne însoțească peste tot unde mergem, în fiecare zi.

Acest lichid obișnuit la prima vedere, și totuși miraculos, ajută foarte mult procesul de digestie, îți dă o temperatură potrivită pentru corpul tău. Tot apa se ocupă cu eliminarea toxinelor și a tuturor substanțelor nocive din organism.

De cele mai multe ori pierdem cea mai mare cantitate de apă din cauza climei, a situațiilor în care ne aflăm, și chiar din cauza oamenilor cu care interacționăm. De aceea nu poate să existe o cantitate anume de apă pe care trebuie să o bem în fiecare zi.

Dar ca să avem un punct de pornire, specialiștii ne recomandă să bem între opt și zece pahare de 250 de ml de apă. Dar de exemplu, femeile care alăptează trebuie să alăptează au mult mai multă nevoie de apă, pentru că acestea pierd multe lichide în timp ce alăptează.

Pe de altă parte, oamenii care au trecut de o anumită vârstă nu mai simt pur și simpli nevoia să se mai hidrateze, cel puțin, nu atât de des pe cât ni se recomandă. Dacă vrei să știi dacă bei sau nu suficientă apă trebuie să îți analizezi culoarea urinei.

În cazul în care culoarea ei este mai închisă la culoare, atunci trebuie să mai sporești aportul de apă pentru organismul tău. Și totuși, mult prea multă apă poate să facă la fel de mult rău ca și o cantitatea mai mică. De exemplu un copil care bea prea mult lichid, poate să piardă lupta cu viața.

Apa este foarte bună și pentru atunci când vrei să ții o dietă. Dacă bei un pahar cu apă cu jumătate de oră înainte de masă pofta de mâncare ți se va micșora. Atunci când ai făcut febră trebuie să bei apă ca să previi în pimul rând deshidratarea, dar și ca să elimini toxinele din corp.

Se recomandă și consumul de patile cu apă din abundență ca să nu ți se ardă organele interne.