Radio Simplu

De ce este bine să mâncăm multe cireșe în această perioadă

Aceasta este perioada în care se fac cireșele și în care le putem găsi în fiecare piață sau magazin. Noi le consumăm, dar de foarte puține ori suntem cu adevărat conștienți despre cât de utile peentru organism sunt atât cireșele, căt mai ales codițele lor.

Cireșii sunt pomi fructiferi care cresc în zona de câmpie, de deal și chiar de munte. Ceea ce înseamnă că în România aceștia se găsesc foarte des.

Cireșul sălbatic crește de la sine prin tufișuri, coaste scăldate în soare sau grohotișuri. Pentru utilizarea cireșelor în scop terapeutic e nevoie de fructelee bine coapte, cu o culoare foarte bine pigmentată, și preferabil înainte ca acestea să fie atace de viermi sau de alți dăunători.

Dar dacă vei folosi fructele de cireș asta nu înseamnă că poți arunca și codițele lor. Le vei folosi și pe acestea cu mult succes petnru că suntt la fel de benefice pentru organism ca și fructul în sine.

Pe acestea va trebui să le usuci la soare fără să le îngrămădești într-un morman. Ca să nu riști să se mucegăiască, trebuie să le întorci în fiecare zi pe toate părțile.

La fel de important este să le păstrezi în pungi curate și uscate din hârtie. Datorită acestor măsuri de protecție codițele de cireșe se vor păstra foarte bine.

Atât cireșele cât și codițele au o serie de nutrienți foarte importanți pentru organismul nostru, foarte multe vitamine și chiar sături minerale. Cozile de cireș conțin potasiu și datorită acestui lucru acestea sunt niște diuretice extrem de eficiente.

Îți ajută în cazul diareei sau a indlamațiilor din organism. Îți ajută și rinichii să funcționeze mai bine datorită faptului că codițele de cireș au proprietăți depurative.

Așa că, ceaiul făcut din cozi de cireș sau chiar din cozi de vișine, este recomandat în cazul tuturor bolilor care îți pot afecta rinichii sau sistemul digestiv.

Dar în plus te poți bucura și de efectele pozitive pe care le are asupra aspectului pielii tale pentru că te scapă de celulită și îi oferă pielii luminozitate și o textură catifelată.

Indiferent de ce afeecțiunea e nevoie să îți tratezi, ceaiurile din cozi de cireș sunt foarte ușor de făcut. Ai nevoie doar de fructe sau codițe și de apă.

Și în funcție de rezultatul dorit trebuie să consumi o anumită cantitate de ceai. Trebuie menționat și faptul că până și frunzele uscate ale cireșelor sunt benefice pentru sănătate. Acestea previn îmbătrânirea organismului.