Radio Simplu

10 proprietăți ale bananelor

Bananele sunt alimentul care face ca gustul bun să se întâlnească în același timp cu sănătatea. Vitaminele și compușii folositori din ele păzesc întotdeauna corpul nostru.

Tasta a pregătit o listă cu 10 proprietăți utile acestui fruct tropical și aproape toate depind de maturitatea unei banane. Nu înseamnă că nu ar trebui să mâncați și să alegeți altele – este doar faptul că gradul corect de coacere poate avea un efect mai bun asupra sănătății dumneavoastră.

1. Prevenirea bolilor oncologice

Bananele conțin o proteină specifică (factor de necroză tumorală) care ajută la prevenirea afecțiunilor oncologice. Resturile de fructe au mult mai mult în ele, deci este recomandat să mănânci banane cu piele reperată sau întunecată.

2. Combaterea crampelor

Deficitul mineral este o cauză obișnuită a spasmelor musculare ale gleznei. Prin consumarea de produse bogate în potasiu și magneziu puteți preveni crampele musculare. De aceea mulți sportivi le includ în dieta lor.

3. Prevenirea bolilor renale

Alimentele care conțin potasiu suficient ajută la prevenirea apariției pietrelor de rinichi. Potrivit unui studiu, consumul regulat de banane poate scădea de asemenea șansele de malignități în rinichi cu 40%.

4. O inimă robustă

O dietă bogată în potasiu este recomandată celor care au hipertensiune arterială și sunt predispuși la boli cardiovasculare. Consumul zilnic de 1,3 grame din acest element scade riscul evenimentelor cardiace cu 26%. Pentru a furniza acea cantitate corpului, ar trebui să consumați 2-3 banane pe zi, în funcție de greutatea lor.

5. Sistem vascular sănătos

Colesterolul este cauza principală a obstrucției vasculare, ceea ce duce la ateroscleroză. Bananele conțin fitosteroli care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la menținerea sănătății sistemului vascular.

6. Un stomac sănătos

Bananele sunt recomandate persoanelor cu ulcere gastrice și celor care se află în grupul de risc. Acestea conțin o enzimă specială care crește secreția de mucus care protejează pereții abdominali.

7. O sursă de energie

Abundența de vitamine și minerale face ca bananele să fie o sursă importantă de energie. Carbohidrații simpli sunt rapid de digerat și vă pot alimenta resursele de energie aproape imediat dacă este nevoie.

8. O stare bună

Bananele conțin dopamină – „hormonul fericirii” – împreună cu un complex parțial de vitamină B care afectează pozitiv sistemul nervos. Aceste caracteristici permit ca bananele să fie incluse pe lista de alimente pentru a mânca dacă vă simțiți brusc cu moralul la pământ.

9. Ajutor pentru diabet

Aceste fructe tropicale au un anumit tip de amidon rezistent în interiorul lor, care ajută la îmbunătățirea stării unei persoane cu diabet zaharat de tip 2. Trebuie remarcat, totuși, că bananele verzi conțin mai mult din această substanță. O banana verde de mărime medie are 12,5 grame de amidon în ea, în timp ce una coaptă va conține doar aproximativ 5 g.

10. O siluetă subțire

Amidonul rezistent împiedică depozitarea grăsimilor în organism și crește consumul de energie, ceea ce are ca rezultat îmbunătățirea rapidă și vizibilă în timpul antrenamentului intensiv de pierdere în greutate. Doza zilnică recomandată pentru această substanță este de 10 grame.

Și, bineînțeles, ar trebui să rămâneți activi și să vă controlați obiceiurile alimentare.