Radio Simplu

S-a înscris la un concurs și a dedicat dansul mamei sale adoptive

GALERIE FOTO (2)

La un anumit moment al copilăriei tale, sau poate ca și adult, te-ai întrebat dacă poți zbura. Cu toții ne-am prefăcut că zburăm atunci când săream pe o trambulină, pe pat sau pur și simplu prin casă. Totuși, un adolescent în vârstă de 16 ani, pe nume Jaxon Willard nu trebuie să se prefacă – acesta chiar poate să zboare.

Willard este un concurent al emisiunii World of Dance și a prezentat un dans contemporan. A crescut în Utah, Statele Unite ale Americii și a fost crescut de o familie adoptivă. Familia sa este formată doar din caucazieni.

Pe măsură ce creștea, luptele sale cu identitatea african-americană au devenit din ce în ce mai mari. În acel moment, și-a dat seama că dansul este un mod de a scăpa de aceste frustrări și de a-și exprima sentimentele complexe.

Willard a dansat încă de la 11 ani și este antrenat în mai multe stiluri, printre care și dansuri de societate, hip-hop, balet și dans contemporan. Experianța sa în dans nici nu contează: acesta este fenomenal.

Totuși, prestația sa din cadrul emisiunii a ajuns la inimile juraților prin mai mult decât tehnică. Willard a creat o coregrafie specială pe muzica lui Jack Garrat – “Surprise Yourself” care a făcut publicul să lăcrimeze. Prestația sa a fost cel puțin impresionantă.

Atunci când jurații l-au întrebat despre ce este dansul lui, Willard a impresionat și mai tare atunci când nu și-a mai putut ține laccrimile și a explicat că dansul reprezintă sentimentele pe care le are legate de abandonul mamei sale native.

Willard a răspuns juraților: „nu am știut cum să împart aceste sentimente cu mama nouă pe care o am acum, pentru că nu am vrut să-i rănesc sentimentele, așa că mi-am reprimat aceste sentimente. Dar, apoi, pe măsură ce creșteam am învățat că nu pot să fiu supărat pe mama mea nativă pentru că nu cunosc întreaga poveste.

Trebuie să fiu recunoscător pentru familia pe care o am acum și chiar sunt foarte recunoscător pentru asta.”

Mama adoptivă a lui Willard a stat în fața acestuia pe parcursul întregii prestații, zâmbind din toată inima. Unul dintre jurați, cântărețul Ne-Yo s-a uitat la mama lui Jaxon și i-a spus că ar trebui să fie foarte mândră de fiul ei.

Jennifer Lopez a spus: „din punctul meu de vedere, Dumnezeu ne oferă circumstanțe diferite în viață. Fiecare are povestea proprie, dar apoi îți oferă atât de multe înapoi. El ți-a dat ție atât de mult talent. Sincer, ți-a oferit abilitatea de a zbura.

Ți-a pus aripi pe spate atunci când ți-a trimis-o pe mama ta, când ți0-a trimis familia, cât ți-a trimis acest talent. Fără povestea ta, nu ai cum să fii artistul de astăzi. Există o eleganță a modului în care dansezi și este o onoare să te privesc.”

Derek Hough, cel de-al treilea jurat, a spus: „Jaxon, ești un mare povestotir. Abilitatea ta de a deține aceste momente în suspans este incredibilă. Ești în unison cu tine însuți și poți să creezi magie, iar asta este exact ce ai făcut pe scenă.”