Radio Simplu

S-a aflat adevarul! Ce studii are Andreea Esca si ce salariu lunar exact primeste de la Pro TV

Andreea Esca este una dintre cele mai indragite prezentatoare de stiri din Romania, de 20 de ani se afla la acelasi pupitru al Stirilor Pro TV. Prezentatoarea si-a inceput cariera la SOTI, la inceputul anilor ’90. Vedeta a prezentat, constant, Stirile Pro TV de la ora 19.00, de la infiintarea Pro TV, cu mici intreruperi datorate doar concediilor de maternitate sau de odihna.

Andreea Ioana Esca s-a nascut pe 29 octombrie 1972 la Bucuresti. A urmat scoala sportive ”Emil Racovita” pana in clasa a VIII-a. Dupa terminarea Liceului Gheorghe Lazar, vedeta a facut studii universitare si postuniversitare la Scoala Superioara de Jurnalism. Ulterior a urmat programe de pregatire profesionala la : Centrul pentru Jurnalism Independent (Praga), CNN Atlanta (SUA) si in Atena, Grecia (1994).

Experienta acumulata la CNN nu se poate compara cu ceea ce invata un jurnalist pe bancile facultatii. In timpul stagiului la CNN, Andreea a vazut pentru prima data cum functioneaza o redactie de stiri, cum arata un prompter si a facut cunostinta cu intreaga tehnologie folosita pentru a realiza si prezenta un program de stiri de calitate.

La terminarea stagiului de la CNN, Andreea s-a intors in Romania. A declarat ca ar fi putut sa ramana sa lucreze pentru CNN, dar nu putea sta departe de tara si de familie. Dupa intoarcerea in Romania, Andreea Esca a acceptat oferta Pro TV-ului de editor-prezentator stiri.

Jurnalista ar castiga de la Pro TV 5.000 de euro pe luna. Nu se stie daca suma este reala sau nu, dar pana la urma veniturile Andreei Esca nu vin doar din emisiune. Vedeta are incasari mari din contractele de imagine si din propriile afaceri.

Esca detine o firma care se ocupa de productia cinematografica, iar anul trecut, conform datelor inregistrare la Registrul Comertului, vedeta a avut un profit de 525.706 lei.