Radio Simplu

Riscurile somnului de după amiază

GALERIE FOTO (2)

Nimic nu se compară cu un somnul de după-amiază. Ai nevoie doar de câteva minute de odihnă și simți cum ești un alt om. Dar care sunt riscurile somnului de după amiază?

Dar potrivit oamenilor de știință, dacă dormi imediat după masă, creierul nu mai face diferența dintre imaginatie și realitate. Iar amintirile false îți pot aduce o stare de rău.

Riscurile somnului de după amiază

Un studiu realizat de Universitatea Lancaster a demonstrat că somnul de după-amiază te face să îți reamintești informații incorecte. Emisfera dreaptă din creier este responsabilă pentru procesarea gândirii, conectivitate, imaginație și creativitate.

Stânga este mai rațională. În ciuda somnului, emisfera dreaptă creează amintiri false.
Emisfera dreaptă te poate convinge că te gândești la ceva care nu s-a întâmplat cu adevărat.

Studiu a fost realizat prin împărțirea oamenilor în două grupuri. Aceștia au fost așezați în fața unui ecran, unde li s-au arătat 48 de cuvinte simple. Când s-au trezit, fiecare dintre ei au arătat din nou cuvintele care au apărut pe ecran înainte și cuvinte care nu erau pe ecran. Participanții au trebuit să răspundă dacă și-au amintit de ecranul pe care l-au văzut la început.

Însă în schimbul cuvintelor pe care le-au văzut, persoanele care au mâncat înainte de a adormi și-au amintit doar de cuvântul “somn”.

Vinovată de acest lucru este memoria noastră care este plină de informațiile pe care le-am învățat până acum, astfel încât creierul își păstrează esența, mai degrabă decât informații specifice.