Radio Simplu

Retete de infrumusetare cu salvie – Dinti mai albi si par sanatos

Despre salvie și despre efectele pe care le are aceasta se cunoaște de foarte mult timp, încă din antichitate.

Este bună în cazul rănilor pentru că le oprește sângerarea, ba chiar mai mult, salvia are puterea să le dezinfecteze. În plus aceasta este bună pentru problemele gastrice.

Aceeastă plantă este de fapt bună și potrivită în mult mai multe cazuri și probleme. Vei uita drumul la cabinetul medicului dacă vei afla despre tot ce poate să facă ea pentru sănătatea ta și nu numai.

Salvia îți protejează grădina de insectele care o distrug. Ajută la creșterea și la dezvoltarea morcovului, a verzei, a căpșunilor, dar și a altor legume și fructe din curtea ta.

Culege și pune la uscat niște salvie. După aceea las-o în dulapurile în care se adună diferite insecte. Acestea vor dispărea într-un timp scurt.

Uleiul de salvie nu trebuie să lipsească dintre produsele tale cosmetice. Iar planta în stare naturală poate fi folosită cu succes și la pregătirea unor bucate.

Dacă am spus mai devreme că salvia te ajută în cazul frumuseții tale, să știi că o poți folosi ca să-ți faci părul să strălucească și să aibă mai mult volum.

Iar dacă obișnuiești să te vopsești relativ des, aceasta te va ajuta să-ți păstrezi culoarea preferată mai mult timp decât în mod normal.

Atunci când te speli pe păr clătește-te la final cu o combinație de salvă făcută în următorul fel: pune la macera cam 4 linguri de salvie tocată mărunt în jumătate de litru de apă.

Las-o să-și facă efectul aproximativ 10 ore. După ce s-a scurt timpul, filtreaz-o. Pune separat produsul pe care l-ai obținut. Iar planta care ți-a mai rămas pune-o în altă jumătate de litru de apă și ține-o pe foc vreo 5 minute.

După ce s-a răcit, filtreaz-o. Acum amestecă cele 2 produse ca să obții un litru de decoct de salvie.

Acesta poate fi băut, cam 2 căni în fiecare zi. Sau dacă nu, fă-ți cu ajutorul lui comprese și băi.

Dacă ai părul negru, în acest preparat trebuie să adaugi și ceai negru pentru un efect și mai bun.

De asemenea, salvia este bună și pentru părul cărunt. Aceasta întărește firul și readuce culoarea naturală a podoabei capilare.

Porii tăi dilatați îți vor transforma tenul dacă te vei spăla diminețile cu ceaiul din salvie.

Vei avea până și respirația mai proaspătă dacă îți vei freca ușor dinții cu planta de salvie și dacă îți vei clăti gura cu decoct din salvie.