Radio Simplu

7 lucruri pe care femeile le fac, insa ginecologii nu le aproba

Foarte multe femei au emoții atunci când sunt nevoite să ajungă în cabinetele medicilor ginecologi. Și din acest motiv își amână vizita până când aceasta nu mai poate fi evitată.

Dar această gândire și atitudine distructivă trebuie să se termine cât mai curând pentru că nu aduce nimic bun, în special stării de sănătate a femeilor.

Rolul pe care îl joacă un ginecolog în viața unei femei mature nu trebuie ignorat. Orice femeie ar trebui să meargă liniștită să își facă analizele și controalele periodice, de rutină.

Trebuie să știi că ginecologii au văzut suficiente cazuri surprinzătoare sau chiar deosebite pentru că meseria lor este de așa natură, atât timp cât se ocupă de de procesul de reproducere, de sarcină și de naștere în ultimă fază, dar nu numai.

Și totuși, e de preferat să te informezi înainte de a junge pe masa doctorului, pentru că există momente și comportamente pe care le au femeile, cu care medicii ginecologi nu pot să fie de acord.

Ca să îți ușurăm munca, îți vom prezenta astăzi o serie de lucruri pe care să nu le mai faci în cadrul unui control la cabinetul ginecologic. Dezvăluirile sunt făcute chiar de medici, din experiențele pe care le-au tărit aceștia în cariera lor.

În primul rând ar fi cazul să nu îți mai pui singură diagnosticul. Dacă simți un disconfort sau chiar o durere, fă-ți o programare la medicul specialist.

Este inutil să intri în panică și să cauți simptome pe internet. Mai ales în cazul în care nu ai studii în domeniu.

Cel mai exact diagnostic ți-l poate pune doar un ginecolog și doar după un control amănunțit.

Nu trebuie să te simți jena din cauza faptului că din greșeală sau din neatenție ți-ai făcut programarea în perioada în care ești în acele zile din lună.

Un medic ginecolog știe ce presupune acest proces și va ști exact cum trebuie gestiontă această situație.

Pe masa de control te poți urca și singură, nu ai nevoie de ajutorul medicului sau a asistentei medicale.

La acest aspect poți să te informezi de acasă care anume este poziția pe care trebuie ă o iei pe acea masă.

În cazul în care ai fost nevoită să îți schimbi edicul ginecolog, ocupă-te să îi oferp deschis toate informațiile de care are nevoie, în detalii.

Nu te preocupa de bani sau de alte detalii atunci când trebuie să îți faci analizele și testele periodice, cum ar fi de exemplu Papanicolau. Acesta se face doar odată la 3 ani și nu e dureros.

Spune-i medicului despre orice schimbare din organismul tău. E important pentru un diagnostic corect și complet.

Acest lucru se referă și la viața ta intimă. Sunt puține șanse să-l surprinzi pe medicul tău.