Radio Simplu

Rețetă ciorbă de perișoare de post. Iată cu ce poți înlocui clasicele perișoare din carne în Postul Crăciunului 2022

Postul Crăciunului 2022. Iată care este rețeta de ciorbă de perișoare de post și de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara!

Rețetă ciorbă de perișoare de post. Ne aflăm în Postul Crăciunului, iar uneori întrebarea „Ce mai mâncăm azi?” ne dă bătăi de cap.
Nu multe persoane cunosc însă faptul că majoritatea casicelor rețete cu carne pot fi reinterpretate în perioada postului. Una dintre rețetele care poate fi transformată este cea de ciorbă de perișoare.
Rețetă ciorbă de perișoare de post
Iată care este rețeta de ciorbă de perișoare de post și de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara! Este ideală pentru cei care țin Postul Crăciunului și își doresc un preparat gustos și sățios.

Ingrediente ciorbă de perișoare de post
2 buc morcovi
1 buc rădăcină de patrunjel
1 legătură pătrunjel
1 buc păstârnac
2 buc ceapă
1 buc ardei gras
50 gr soia granule
50 gr orez
2 linguri făină
2 linguri semințe de in
2 linguri fulgi de ovăz
20 ml ulei de floarea soarelui
sare
1.5 l apă
piper

Mod de preparare ciorbă de perișoare de post
Prima dată, taie cubulețe morcovii, rădăcina de pătrunjel și păstârnacul și pune-le la călit într-o oală cu ulei de floare soarelui. După ce ai călit bine legumele, adaugă 1,5 litri de apă peste ele și condimentează totul cu sare și piper. Mai apoi, adaugă o ceapă întreagă, ardeiul tăiat în cubulețe și jumătate de legătură de pătrunjel.

Lasă totul la fiert la foc mediu până când se înmoaie legumele. După ce s-a fiert totul, strecoară toate legumele și păstrează doar morcovii.

Ca să prepari perișoarele, toacă o ceapă mărunt și pune-o la călit în ulei de floare soarelui bine încins. După ce devine aurie, adaugă orezu și granulele de soia pe care trebuie să le fierbi în prealabil. Lasă totul al foc aproximativ cinci minute. Mai apoi, macină cu ajutorul unei râșnițe semințele de in și fulgii de ovăz și adaugă-i peste ceapă și orez, împreună cu făina. Amestecă bine compoziția și condimentează după gust. După ce s-a răcit totul, formează biluțe din amestecul obținut și pune-le la fiert în supa obținută anterior.