Radio Simplu

Raed Arafat vine cu informația momentului! Valul unu încă nu s-a terminat

Șeful DSU Raed Arafat a vorbit joi seara, la B1 TV, despre numărul mare de infectări cu coronavirus. Secretarul de stat consideră că nu am trecut încă de primul val.
„1.000 și ceva de cazuri pe zi, 5 la sută ajung la terapie intensivă. Sunt cifre care contează. Trebuie aduse la un platou și coborâte.

Rata deceselor este constantă. Cu cât crește numărul, cu cât crește numărul deceselor. Continuă acest proces de negare. Vine de la unii de la care nu te aștepți. Noi ne uităm la studiile care se fac, care privesc și România.”, a declarat Arafat.

Situația este scăpată de sub control în unele zone
Raed Arafat este de părere că în anumite zone ale țării situația este sub control în timp de în altele nu. Acesta a mai spus că numărul de cazuri se poate micșora doar prin purtarea măștii și prin distanțare.

”Pe mine mă interesează trendul. Se arată că este unul crescător. poate fi o creștere exponențială. Noi creștem acum, avem în plus câteva cazuri.

În unele zone ale țării este sub control, în altele este scăpată. trebuie analizate cauzele, care sunt factorii care au dus la creșterile respective.

Poți să reduci cazurile prin purtarea măștii și prin distanțare. Sunt regulile care pot rezolva problema.

Eu nu am văzut că valul unu s-a terminat. Probabil că suntem la un vârf nou, în valul unu.”, a declarat șeful DSU.

Două localități au fost carantinate
Secretarul de stat a mai spus că deja au fost carantinate două localități din România. În plus, acesta a vorbit și despre cum se bagă în carantină o zonă afectată de coronavirus.

”Noi nu certăm oamenii, dar nu putem să negăm ce vedem cu ochii noștri, de la refuz de a crede, de la comentarii venite de la medici care nu au competențe.

Am carantinat 2 localități mici. Se face pe baza unei analize a DSP și a INSP.

Sunt localități sub monitorizare în mai multe județe și dacă se vine cu propunerea se va carantina fără discuție”, a spus Raed Arafat.