Radio Simplu

Unul dintre cei mai renumiți medici din România a murit din cauza Covid-19

Medicul Taner Chemal, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în chirurgie orală din România, a murit în seara zilei de joi, 23 iulie, la spitalul Colentina, unde a fost internat cu Covid-19.

Implantologul Taner Chemal, în vârstă de 49 de ani, era internat de mai multă vreme, iar de câteva zile a fost mutat la Terapie Intensivă, scrie Replica de Constanța.

″În această seară a încetat din viață dr. Taner Chemal. Membru de seamă al comunității tătare din Constanța, Dr. Taner Chemal a fost o personalitate a lumii medicale din România, evoluția sa profesională si performanțele în domeniul implantologiei făcându-l cunoscut și peste hotare. Și-a asumat întotdeauna cu mândrie identitatea etnică, promovând valorile tradiționale tătărești și îndemnând tânăra generație să le ducă mai departe. În semn de recunoaștere a calităților și realizărilor sale, în anul 2018, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România l-a propus pentru proiectul inițiat de Departamentul pentru Relații Interetnice și dedicat Anului Centenar. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România își exprimă profundul regret la aflarea veștii decesului dr. Taner Chemal și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate! Allah rahmet eylesĭn!”, este mesajul trimis de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco- Musulmani din România (UDTTMR).

Renumit pentru intervențiile sale extrem de complicate

Dr. Taner Chemal s-a născut la data de 29 mai 1971, la Constanța. A absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie dr. Carol Davila din București, promoția 1991 – 1997.

Din anul 1998 și-a desfășurat activitatea în mediul privat, punând bazele unei afaceri de succes în domeniu, Implantodent Medical, care funcționează la București și Constanța.

Medicul Taner Chemal era renumit pentru intervențiile sale extrem de complicate, fiind considerat unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgie orală din România.