Radio Simplu

Raed Arafat, anunț pentru toți șoferii din România. Ce trebuie să faci, de fapt, în mașină

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a comentat, luni seara, pe larg la Digi24, situația existentă în acest moment când foarte mulți șoferi decid să poarte mască în propriul autoturism. El a vorbit pe larg și despre decizia luată de mulți conducători auto de a utiliza mașina, în locul mijloacelor de transport.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a fost de părere că folosirea autoturismului personal este un lucru bun, deși acest lucru duce la îngreunarea traficului. Cu toate acestea, măsura este bună pentru că oamenii evită să se infecteze cu noul coronavirus, riscul fiind mai mare în cazul mijloacelor de transport în comun supraaglomerate.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj. Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a comentat Raed Arafat.

Raed Arafat a fost, însă, extrem de categoric: inclusiv în mijloacele de trasport personale se impune folosirea măștii. În plus, e bine ca geamurile să fie lăsate un pic întredeschise, pentru ca aerul din mașină să circule și să nu se acumuleze eventuali aerosoli încărcați viral.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a spus Raed Arafat. Un sfat perfect valabil și pentru călătoria cu taxi, a punctat Arafat.