Radio Simplu

Puțini știu drama lui Mihai Petre. Cum și-a pierdut tatăl câștigătorul Asia Express: ”În acel moment, totul a început de la 0”

Probele din finala Asia Express au fost dificile, dar și pline de emoție. Una dintre ele l-a făcut pe Mihai Petre să izbucnească imediat în plâns. Nu a mai reușit să își țină în frâu durerea la Zidul Plângerii din Ierusalim, când a trebuit să scrie un bilet pentru persoanele dragi care au suferit cel mai mult în urma unei tragedii.

Mihai Petre, în lacrimi la Asia Express. Drama uriașă prin care a trecut

Din păcate în urmă cu mai mulți ani Mihai Petre și-a pierdut tatăl, iar vestea că acesta a decedat a picat ca un șoc pentru întreaga lui familie.

”Am scris către mama și sora mea care împreună cu mine au trecut printr-un moment foarte greu atunci când l-am pierdut pe tatăl meu (…) Tata era un om foarte puternic, era baza familiei noastre, iar în acel moment totul a început de la 0”, a spus Mihai Petre cu ochii în lacrimi.

Elwira Duda, în lacrimi pentru durerea soțului ei Mihai Petre

Elwira Duda, soția lui Mihai Petre, de asemenea a povestit momentele grele din familia sa, atunci când socrul ei a încetat din viață.

Ea a mărturisit că a fost prima dată când l-a văzut pe Mihai Petre distrus de durere, plângând și nu va putea uita niciodată acele clipe cumplite pe care familia a trebuit să le traverseze.

”Eu i-am scris mamei lui Mihai că l-a pierdut prea devreme pe tatăl lui, toată familia a suferit, a fost prima dată când l-am văzut pe Mihai plângând”, a spus și Elwira Duda la Asia Express.

De ce a murit tatăl lui Mihai Petre

Mihai Petre are una dintre cele mai frumoase familii din showbiz, alături de soția sa, Elwira Duda, și de cele două fetițe, Catinca și Ariana Ilinca. Chiar dacă a devenit vedetă la nivel național în 2006, cu “Dansez pentru tine”, Mihai Petre era vedetă în lumea dansului cu mult înainte de acest moment.

Mihai Petre a început să danseze de la 8 ani, iar la 14 ani a devenit campion național la dans sportiv. În 2001 a cunoscut-o pe soția lui, Elwira Duda, care i-a devenit parteneră de dans și alături de care a câștigat multe concursuri. Mihai Petre și-a pierdut tatăl prematur Puțini știu că talentul artistic a lui Mihai Petre este moștenire de la tatăl său, așa cum a dezvăluit mama dansatorului la Wowbiz, în urmă cu ceva timp. Din păcate, tatăl lui Mihai, Marian Petre, a dispărut prematur, secerat la doar 53 de ani de o boală cruntă.

Boala cruntă de care a suferit tatăl lui Mihai Petre

“Noi am fost tot timpul o familie unită, ne-am înțeles din priviri. Iar pentru Marian, Mihai și Alina reprezentau totul. Boala asta necruțătoare care a luat milioane de oameni (n.r. – cancerul) a căzut ca un trăsnet. Îmi aduc aminte că am mers cu Marian pentru un consult de rutină, pentru ca în final doctorii să ne dea cumplita veste: cancer pulmonar. Nu ne venea să credem! Parcă trăiam un coșmar. Din păcate, boala a evoluat galopant, iar în câteva luni s-a prăpădit”, a declarat mama lui Mihai Petre, Coca Petre, pentru Wowbiz. Data de 23 martie 2005 a fost ultima ocazie a tatălui artistului de a-l vedea pe acesta dansând.

„Era cel mai fericit când îl vedea pe Mihai pe ringul de dans”

„Era cel mai fericit când îl vedea pe Mihai pe ringul de dans. A fost ultimul spectacol pe care l-a văzut cu el. Pe data de 11 aprilie el a plecat dintre noi. Îmi aduc aminte absolut toate detaliile acelor zile. Cu o zi înainte ca el să moară, Mihai era plecat cu un spectacol în țară. Știu că în data de 10 aprilie Mihai a sunat pe telefonul lui Marian. Am răspuns eu, pentru că el dormea. I-am spus că se odihnește și m-a rugat să nu-l trezesc. A doua zi, dimineața, soțul meu a fost răpus de boală. Azi, în familie, când vorbim despre el, se așterne un fel de liniște în sufletul fiecăruia dintre noi. Știm că de acolo, de Sus, el ne veghează și ne ocrotește cu bunătatea lui”, a mărturisit mama lui Mihai Petre, juratul de la “Românii au talent”.