Radio Simplu

Prognoza meteo pentru luna august. Unde se anunţă caniculă şi cum va fi temperatura pe Litoral

VREMEA. Prognoza meteo pentru luna august, potrivit ANM, va fi caracterizată de temperaturi peste mediile multianuale, de 19,7 grade Celsius, în mare parte a ţării.

VREMEA. Prognoza meteo pentru luna august: caniculă şi ploi puţine

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că în luna august se vor înregistra cele mai mari temperaturi, mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi vestice. Pentru Banat sunt prognozate temperaturi medii de 23-28 grade, în Crişana 22 – 26 grade, Dobrogea 26 – 28 grade, Maramureş 16 – 20 grade, Transilvania 16 – 20 grade, Oltenia 12 – 27 grade, Muntenia 24 – 28 grade şi Moldova 20 – 26 grade.

Prognoza meteo pentru luna august indică precipitaţii sub mediile climatologice (64,7 l/mp) în mare parte a teritoriului, cele mai scăzute valori fiind anunţate în sud-estul şi sudul României, în Muntenia şi Dobrogea.

Pe Litoral, vremea va ţine cu turiştii

Pe Litoralul românesc, se anunţă vreme caldă în luna august, cu ploi sub media climatologică, de 20 de litri de apă pe mp. Temperaturile medii anuale vor fi cuprinse între 24-26 grade Celsius.

ANM a emis prognoza meteo pentru luna august, iar veștile sunt bune pentru cei care aștepată zilele toride de vară. Iată cum va fi vremea in ultima luna de vară.

În luna august 2018, vremea se va mai îmbuna. Vor fi temperaturi cu peste 5 – 6 grade Celsius peste media lunară multianuală. Va fi foarte cald local în sud și-n sud-vest. Vreme caldă va fi în tot sudul, sud-estul, vestul țării. În centru și nord vor fi temperaturi caracteristice perioadei.

Precipitațiile vor apărea răzleț, mai mult în zonele de deal și de munte. Vremea august 2018. Temperaturi caniculare, ploi puţine

Administraţia Naţională de Meteorologie ANM precizează că în luna august se vor înregistra cele mai mari temperaturi, mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi vestice. Pentru Banat sunt prognozate temperaturi medii de 23-28 grade, în Crişana 22 – 26 grade, Dobrogea 26 – 28 grade, Maramureş 16 – 20 grade, Transilvania 16 – 20 grade, Oltenia 12 – 27 grade, Muntenia 24 – 28 grade şi Moldova 20 – 26 grade.

Prognoza meteo pentru luna august indică precipitaţii sub mediile climatologice (64,7 l/mp) în mare parte a teritoriului, cele mai scăzute valori fiind anunţate în sud-estul şi sudul României, în Muntenia şi Dobrogea.

Pe Litoralul românesc, se anunţă vreme caldă în luna august, cu ploi sub media climatologică, de 20 de litri de apă pe mp. Temperaturile medii anuale vor fi cuprinse între 24-26 grade Celsius.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două zile. Cum se schimbă vremea în România, puteți citi în cele de ce urmează.

PROGNOZA METEO BANAT

În prima săptămână vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că temperaturile maxime vor depăși local 30 de grade. În același timp și temperaturile minime se vor situa în medie peste cele caracteristice acestei perioade, cu valori de 17- 20 de grade. A doua parte a intervalului va continua cu valori termice ridicate, medii în jurul a 32 de grade, însă vor marca o scădere până la final, spre 30 de grade, iar minimele vor fi în principal mai scăzute decât în prima parte, în jurul a 16 – 18 grade, informează româniatv.net.

Local și temporar va ploua în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar mai intens și mai frecvent în intervalul 31 iulie – 4 august.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Regimul termic va caracteriza o vreme călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, astfel că mediile regionale ale temperaturilor maxime vor atinge 30…32 de grade. În intervalele 2…4 august și din nou în 9…12 august se vor înregistra în medie maxime de 28…30 de grade. Nopțile vor fi mai calde decât în mod caracteristic acestei perioade până în data de 3 august, când minimele vor fi în general de 18…20 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, iar în săptămâna a doua se vor menține în medie la valori de 16…17 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, dar aversele vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datelor de 1, 2, 3 august și din nou în 10 și 11 august.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii, cu excepția depresiunilor, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale. În aceste condiții, media regională a temperaturilor maxime va fi de 29…30 de grade, cu o tendință de scădere în ultimele zile de prognoză, spre 27…28 de grade. Minimele se vor menține în jurul a 16 grade în intervalul 30 iulie – 2 august, apoi vor marca o scădere spre medii de 14…15 grade.

Pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză vor fi perioade în care se vor semnala ploi, mai ales averse, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalul 30 iulie – 3 august.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a regiunii. Media temperaturilor maxime va atinge 27…29 de grade, ușor mai ridicată fiind în data de 31 iulie, dar și în intervalul 6 – 8 august. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 18 grade în intervalul 30 iulie – 2 august, apoi vor scădea la medii de 17 grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă ploi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere în intervalul 30 iulie – 2 august.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Vremea va fi local călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Se vor înregistra maxime ușor peste 30 de grade în cea mai mare parte a zonei continentale, dar trecător astfel de valori se vor atinge și pe litoral. O ușoară răcire se va produce din data de 8 august, când mediile valorilor termice maxime diurne vor fi în jurul a 29 de grade. Minimele nocturne vor fi ridicate în primele patru zile, urmând a se înregistra între 20 și 24 de grade, apoi vor scădea ușor, spre medii de 20 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat până în data de 2 august, astfel încât, mai ales după orele amiezilor se vor semnala averse, însă ulterior acesta va fi în scădere.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Regimul termic diurn se va încadra în limitele caracteristice acestei perioade în cea mai mare parte a intervalului, cu medii ale valorilor maxime de 29…31 de grade. Minimele termice vor fi ridicate în primele zile, cu medii de 18…20 de grade, iar din 3 august vor marca o scădere, astfel că media regională va fi de 17…18 grade.

Până în data de 4 august, temporar va ploua și se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie se va menține și în restul intervalului, dar la cote mai reduse.

PROGNOZA METEO OLTENIA

În intervalul 30 iulie – 4 august valorile termice maxime diurne se vor situa ușor sub normele perioadei, iar media regională va fi de 28…29 de grade. Ulterior, până în data de 7 august, vremea se va încălzi și se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 30…32 de grade, după care vor coborî din nou. Minimele termice vor fi în medie de 18…20 de grade până în 3 august, apoi vor scădea la 16…18 grade.

În prima săptămână temporar va ploua, iar cantitățile de apă cumulate vor fi mai însemnate. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată și în a doua parte a intervalului.