Radio Simplu

Prăjitura Cuburi de Lapte – se prepară rapid și nu necesită coacere

Orice gospodină își dorește să petreacă în bucătărie cât mai puțin timp posibil. Și mai bine e dacă rețeta pe care aleg să o pregătească nu necesită coacere, mai ales în timpul verii, când oricum afară este foarte cald.

Pentru astăzi am ales o rețetă foarte gustoasă, ușor de făcut, cu lapte, dar și cu cacao. Ca să pregătești acest desert vei avea nevoie de 1 pschet cu foi de pandișpan de cacao, 1 litru de lapte, 100 de ggrame de amidon sau de făină, 4 linguri cu zahăr, 150 de grame de ciocolată albă, 250 d grrame de unt, 150 de grame de zahăr.

Ca să pregătești glazura vei folosi 200 de grame de ciocolată cu lapte, 5 linguri de lapte, 3 linguri de zahăr, 150 de grame de unt.

Amestecă amidonul sau făina, cu 4 linguri de zahăr și adaugă o cană cu lapte, dar treptat, pentru că altfel vei obține cocoloașe.

Cu restul de lapte combină ciocolata albă ruptă în bucăți mai mici, și lasă această compoziție la fiert.

Atunci când începe laptele să fiarbă adaugă în el amidonul sau făina amestecată cu laptele și dă focul de la aragaz pe minim.

În tot acest timp nu te opri din amestecat, ca să nu se prindă compoziția de marginile vasului.

Atunci când vei ajunge la fundul cratiței vei vedea cum compoziția ți se îngroașă. Lasă amestecul să se răcească, dar la temperatura camerei.

În acest interval de timp începe să faci crema de unt. Amestecă untul cu zahărul până obții o compoziție cremoasă.

Adaug-o după aceea în crema de lapte și mixează ambele părți până obții o compoziție omogenă.

Următoare etapă reprezintă pregătirea glazurii. În acest sens va fi nevoie să amesteci toate ingredientele pregătite pentru această parte a desertului.

După aceea ține-le pe o baie de aburi. Nu e nevoie să le ții până când acestea vor fierbe, ci doar până ccând se vor topi.

Amestecă toate ingredientele până atunci când compoziția capătă o textură cremoasă. Când e gata, las-o să se răcească până la final.

Când e rece suficient, amestecă ciocolata și începe să asamblezi prăjitura. Pune pe tavă tapetată cu hârtie de copt un blat de pandișpan, întinde apoi crema de lapte, după aceea pune peste ea glazura de ciocolată.

Continuă în acest ritm până când vei rămâne fără blaturi de tort.

În cazul în care îți dorești să faci singur blaturile de prăjitură trebuie să ții cont de câteva trucuri foarte simple și utile.

Este foarte important ca ouăle folosite de tine să fie doar proaspete.

Ai grijă de asemenea ca vasul în care vei coace aluatul să fie într-o stare perfectă: curat și foarte bine uscat.

În cazul în care alegi să amesteci ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie, ține-l în funcțiune pentru 20 de minute.

Dacă nu vrei să scoți din cuptor un blat crăpat, nu folosi bicarbonat de sodiu și nici praf de copt.

Atunci când adaugi făina folosește o lingură de lemn sau una de plastic, nu mixa cu robotul.

Cuptorul trebuie preîncălzit iar cât timp se face blatul, nu trebuie să îl deschizi.