Radio Simplu

Amestecă suc de lămâie cu ulei de măsline pentru beneficiile aduse ficatului tău

Ficatul este cel mai mare organ intern din corpul uman și este capabil să funcționeze la fel de complex și de repede ca cele mai performante mașinării moderne din laboratoare.

În unele situații ficatul este chiar mai important decât inima sau decât creierul. De exemplu în mai puțin de o secundă, ficatul poate să facă în același timp mai multe modificări chimice.

De modul în care funcționează ficatul și de sănătatea lui în particular, depind mai multe organe și mai multe procese, cum ar fi: calitatea sângelui, digestia, calitatea memoriei și forța sistemului muscular.

Ficatul este ca un fel de cosmos mai mic pentru organismul nostru. De el depinde sănătatea noastră.

Iar noi de multe ori nici nu suntem conștienți despre cât de important este acest organ, astfel că îl neglijăm în mod constant, altfel încât acesta acumulează toxine.

Și în plus, sănătatea noastră în general este pusă în pricol de toxinele care vin din foarte multe surse: aerul infectat, unele alimente pe care le consumăm în mod regulat, chiar și apa în cele mai multe cazui este toxică.

Toate aceste substanțe ajung într-un fel sau altul exact în ficatul nostru, și într-un final acesta nu mai reușește să funcționeze așa cum ar trebui.

Ca să îți dai seama că ai ficatul afectat de substanțe toxice, de metale grele și nu numai, poți să urmărești semnele pe care aceesta le transmite mai departe întregului organism.

Unul dintre principalele semne care trebuie să te alarmeze este lipsa energiei, chiar dacă nu ai depus efort fizic mare, după aceea urmează durerile de cap sau chiar migrenele, problemele sistemului digestiv, dureri de mușchi, afecțiuni legat de funcționarea creierului.

Să știi că inclusiv insomniile pot să aibă legătură cu un ficat care nu mai face față toxinelor acumulate. Mai ales în cazul femeilor, pot să aibă loc dezechilibre hormonale.

Din lista semnelor care te anunță că ai un ficat ce are nevoie de ajutor fac parte și episoadele de depresie, sensibilitate la prordusele chimice, respirația urât mirositoare și nu numai.

Pe lângă vizita la medicul de specialitate poți să îți faci tu acasă un preparat care să îți curețe ficatul și să îi permită să funcționeze din nou la capacitate maximă.

Vei avea nevoie de doar 2 ingredinte banale, pe care le ai deja în bucătăria ta, dar care se vor dovedi a fi foarte utile în cazul problemelor de ficat.

Mai ales dacă le folosești pe ambele pentru același scop.

Este vorba despre lămâie și despre uleiul de măsline. Ca să pregătești acest lichid stoarce sucul dintr-o jumătate de lămâie și amestecă-l cu 2 linguri de ulei de măsline.

Poți să consumi această combinați în fiecare zi, cel mai bine pe stomacul gol.

Ficatul afectat de una sau chiar de mai multe boli apărute din cauza toxinelor are nevoie de lămâie pentru că aceasta are un conținut bogat de vitamina C, care este un antioxidant de top.

În același timp, uleiul, în special cel de măsline lubrifiază întregul sistem intern și permite organelor să se miște în înteriorul organismului.