Radio Simplu

Prăjitura cu brânză! Un desert fin, aerat și aromat

Atunci când afară temperaturile sunt foarte mari de fiecare dată ne dorim să ne alimentăm cu prroduse cât mai simple și cât mai ușoare pentru organismul nostru. Dacă ești în căutar de un desert cât mai bun și mai ușor să știi că varianta de prăjitură cu brânză și cu fructe de pădure este o variantă mai mult decât bună.

Aceasta se va fac destul de repede iar rezultatul va fi o combinație de gustos și sănătos. Din acest motiv va fi extrem de potrivită și pentru cei mai mici și mai pretențioși.

Vei avea nevoie de patru sute de grame de brânză cât mai cremoasă de vaci, de 190 de grame de iaurt degresat, de cinci linguri de zahăr, de trei linguri de griș, de trei linguri de făină, de un pahar de afine proaspete, de două ouă, de zahăr pudră de jumătate de linguriță cu praf de copt.

Folosește orice robot de bucătărie ca să bați ouăle cu zahăr. Adaugă brânza și după aceea iaurtul. Continuă să amesteci până când obții o pastă omogenă. Apoi pe rând adaugă făina, grișul, praful de copt, și amestecă-le pe toate.

Adaugă și afinele și mai amestecă în compoziție.

Acum pune într-o formă de copt o hârtie specială pentru copt, Și toarnă acolo aluatul. În cazul în care forma ta este din silicon atunci aceasta trebuie unsă cu unt și prwsoară peste ele puțin griș.

Dă forma de copt în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade pwntru jumătate de oră. Scoate forma din cuptor și răstoarn-o folosind o farfurie cu care să o acoperi. Scoate de pe prăjitură și hârtia de copt.

Pentru decor poți folosi sau afine sau zahăr pudră sau chiar pe ambele în aceeași combinație. În cazul în care îți dorești un desert mai puțin dulce poți reduce cantitatea de zahăr sau chiar poți să renunți de tot la acesta.

De asemenea afinele sunt foarte bune pentru organism. Dintre toate fruxtele acestea sunt cei mai buni antioxidanți. Acestea te vor mai ajuta și în cazul în care vei fi răcit. Afinele vor ține bacteriile la distanță.

Datorită lor radicalii liberi vor dispărea iar în acest fel organismul tău va ămâne tânăr cât mai mult timp. Afinele îți mai ajută sistemul digestiv să funcționeze eficient, dar și te scapă de bolile cardiovasculare.

Afinele îți mai aduc beneficii și pentru sănătatea creierului. pentru că nu permit distrugerea neuronilor. Și nu în ultimul rând afinele te ajută aă scapi de constipație.