Radio Simplu

6 variante naturale pentru combaterea transpiraţiei excesive pe timpul verii

Cu toţii transpirăm mai mult atunci când vine vara. Dacă transpiri de obicei frecvent şi cu o cantitate mai mare de transpiraţie decât e normal atunci probabil că ai avut de multe ori probleme din această cauză. Iată câteva sfaturi care te ajută să scapi de transpiraţia în exces atunci când e cald:

1. E important să facem duş sau baie mai frecvent decât de obicei

Încearcă să faci duş măcar o dată la 2 zile atât dimineaţa cât şi seara. E necesar să faci asta pentru a elimina bacteriile şi microbii de pe piele care găsesc un mediu prielnic în intriorul transpiraţiei. Sunt recomandate băile cu decot de ace de brad sau frunze de nuc. Fierbe acele de brad sau acele de nuc în cantitate de 200 de grame în 2 litri de apă, timp de 15 minute.

Toarnă decotul în apa cu care te speli.

2. Foloseşte antiperspirante

Dă-te cu antiperspirant la scurt timp după ce te-ai spălat. alege produse cu ingrediente naturale, care nu dăunează pielii tale şi au o acţiune blândă.

3. Nu purta decât îmbrăcăminte făcută din materiale naturale

Dacă eşti genul de persoană care se grăbeşte dimineaţa şi pune orice pe ea atunci ar fi bine să schimbi acest obicei pe timpul verii. Evită hainele din materiale sintetice care te fac să transpiri şi mai mult, iar pielea ta poate avea şi ea de suferit.

4. Înlocuieşte băuturile alcoolice cu apa

Pe perioada verii, atunci când temperaturile sunt atât de ridicate încât ajungem să nu ne mai simţim confortabil în propria piele, e important să ne hidratăm corespunzător şi cea mai indicată băutură este apa şi în niciun caz alcoolul.

Ceaiurile care te fac să transpiri mai puin sunt cele de salvie sau de coada calului. Bea-l la primele ore, înainte să mănânci.

5. Pudra de talc te scapă de transpiraţie

Dacă transpiri frecvent şi mult, mai ales când e cald afară, aplică pudră de talc la subraţ. Aceasta absoarbe transpiraţia, nu pătează îmbrăcămintea şi nu conţine arome.

6. Consumă alimente uşoare, fără grăsimi

Mâncarea nesănătoasă, prea iute sau cu multă grăsime te vor face să transpiri mai des, iar aceasta va căpăta şi un miros neplăcut. Alege să consumi mai multe fructe şi legume pentru a ţine sub control transpiraţia.

Ia suplimente cu zinc, care înlătură transpiraţia în exces, sau mănâncă seminţe de dovleac sau fructe de mare.