Radio Simplu

Porumb fiert – cum se fierbe corect porumbul și de ce e bine să-l mănânci

Rețeta de porumb fiert este una foarte simplă, însă este bine să ținem cont de câteva lucruri pentru a ne bucura din plin de gustul, textura și beneficiile unui porumb bine preparat.

Porumbul conține numeroși nutrienții și are beneficii recunoscute pentru sănătate. Unul dintre cele mai îndrăgite moduri de a mânca această cereală este tocmai porumb fiert. Bine făcut și un pic sărat, acesta poate fi pe placul întregii familii. Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia. Porumb fiert – beneficii și proprietăți Datorită profilului său nutritiv impresionant, majoritatea oamenilor pot beneficia de consumul de porumb integral și porumb dulce ca parte a unei diete echilibrate. Este, de asemenea, un aliment natural fără gluten și poate fi consumat de cei care evită glutenul. Pe de altă parte, produsele prelucrate din porumb pot să nu fie foarte nutritive, deoarece uleiul rafinat, siropul și chipsurile pierd fibre benefice și alți nutrienți în timpul producției. De asemenea, multe produse prelucrate au un conținut ridicat de sare, zahăr sau grăsimi.

Calorii porumb fiert – Valori nutriționale O cană (164 de grame) de porumb fiert dulce conține: Calorii: 177 de calorii Carbohidrați: 41 de grame Proteine: 5,4 grame Grăsime: 2,1 grame Fibre: 4,6 grame Vitamina C: 17% din valoarea zilnică DZR Tiamina (vitamina B1): 24% din DZR Folat (vitamina B9): 19% din DZR Magneziu: 11% din DZR Potasiu: 10% din DZR

Sursă bogată de antioxidanți Porumbul conține o serie de compuși vegetali bioactivi, dintre care unii vă pot îmbunătăți sănătatea. De fapt, potrivit studiilor, porumbul are cantități mai mari de antioxidanți decât multe alte cereale obișnuite Acid ferulic. Acesta este unul dintre principalii antioxidanți ai polifenolilor din porumb, care conține cantități mai mari din acesta decât alte boabe de cereale, cum ar fi grâul, ovăzul și orezul. Antociani. Această familie de pigmenți antioxidanți este responsabilă de culoarea soiurilor de porumb albastru, violet și roșu. Zeaxantina. Numit după numele științific al porumbului (Zea mays), zeaxantina este unul dintre cele mai frecvente carotenoide vegetale. La om, aceasta a fost legată de îmbunătățirea sănătății ochilor. Luteina. Unul dintre principalii carotenoizi din porumb, luteina servește ca antioxidant, protejându-vă ochii de daunele oxidative produse de lumina albastră. Acidul fitic. Acest antioxidant vă poate afecta absorbția mineralelor dietetice, cum ar fi zincul și fierul.