Radio Simplu

Peste 60% dintre șoferi ar pica sala la întrebarea asta ! Tu știi ce înseamnă roșu și galben concomitent la semafor ?

Te consideri un șofer bun și nu crezi că un test auto îți poate ridica probleme? Ei bine, nu ar strica să îți verifici cunoștințele făcând acest test auto rapid!

În imagine, semnalul roșu al semaforului funcționează concomitent cu cel galben – Tu știi ce înseamnă asta?

A. Semaforul este în regim de avarie

B. Trecerea unei coloane de vehicule

C. Oprire

Explicație:

Semnalul roșu interzice, în orice circumstanțe, trecerea. Cel galben, pe de altă parte, anunță, în această situație, apariția semnalului verde. Drept urmare, semnalul roșu apărut odată cu cel galben semnifică oprire.

Statistici și curiozități despre accidente rutiere pe care să le știi

Pe șoselele de la noi și din întreaga lume accidentele rutiere sunt la ordinea zilei. În țările mai puțin dezvoltate, numărul victimelor accidentelor auto este și mai mare.

Faptul că la nivel mondial se produc zilnic aproximativ 165.000 de automobile face ca odată cu numărul de mașini de pe străzi și numărul accidentelor rutiere să crească. Așa că ți-am adunat câteva curiozități pe care să le știi.

O statistică efectuată de o companie de asigurări arată că aproximativ 40% din accidentele rutiere sunt cauzate de consumul de alcool. Apoi, în fiecare zi, la nivel mondial, aproximativ 15 pietoni din rândul elevilor sunt uciși chiar de mașinile destinate să-i ducă și să-i aducă de la școală.

Conform cercetărilor, cele mai multe accidente rutiere se produc sâmbătă seara între miezul nopții și trei dimineața. Atunci când un conducător auto folosește telefonul, în special ca să scrie mesaje, în timp ce conduce, șansele să producă un accident cresc cu aproximativ 400%.