Radio Simplu

Cum arată o petrecere a burlăcițelor atunci când mireasa nu are prietene

GALERIE FOTO (4)

Petrecerea burlacilor este o tradiţie veche de când lumea. Începuturile ei au fost descoperite pe vremea spartanilor, care organizau o cină festivă în cinstea viitorilor miri, la care luau parte toţi prietenii lui. Obiceiuri asemănătoare au apărut la mai toate popoarele, atât mirele cât şi mireasa luându-şi la revedere de la „libertate” prin petreceri la care invitau prietenii.

Se crede că petreceri apropiate de cele moderne au apărut în perioada Victoriană, în Anglia. Prietenii mai prezentabili ai mirelui primeau invitaţii oficiale la nuntă şi împărtăşeau bucuria mirelui la petrecerea de după ceremonie.

Dar în seara premergătoare acesteia, mirele mai petrecea odată şi cu prietenii pe care nu voia să-i prezinte miresei. În acele vremuri, se credea că bărbatul căsătorit îşi abandonează vechii prieteni şi petrecerea burlacilor era o ocazie să-şi ia la revedere de la ei.

Cu timpul însă, petrecerile s-au schimbat mult. Astăzi, mirii nu se mulţumesc să împartă ultimele ore de burlăcie cu prietenii, ci simt nevoia să se distreze cât pentru o viaţă întreagă şi nu o dată s-a întâmplat ca nuntă să fie anulată tocmai din cauza unei petreceri prea deocheate. Tocmai de aceea, unele cupluri preferă să renunţe la petrecerea burlacilor în favoarea unor distracţii mai nevinovate, dar la fel de interesante. Mirii îşi pot invita prietenii la paintball, laser tag sau chiar la aventuri pline de adrenalină, cum sunt bungee jumpingul şi raftingul. Alţii aleg să meargă la pescuit, în drumeţii sau aleg diverse alte modalităţi de distractie pe placul bărbaţilor.

Miresele au copiat conceptul de petrecere a burlacilor. Prin anii ’60, odată cu revoluţia sexuală au început şi fetele să organizeze petreceri cu alcool, jocuri de noroc şi striptease masculin. Ca şi în cazul burlacilor, petrecerea burlăcițelor este organizată de domnişoara de onoare, sora miresei sau o prietenă apropiată şi poate include farse, glume sau jocuri legate de nuntă şi căsătorie.

Mai nou, şi femeile preferă distracţii mai puţin „periculoase”, care constau în vizite la spa sau la salon, shopping, mici croaziere de relaxare, sau alte activităţi ce nu le aduc pe mirese în braţele unor stripperi plini de muşchi.

Iar dacă nu ai prietene, atunci te distrezi cu amicii așa cum vedeți în poze.