Radio Simplu

Pensii șocante în Justiție. Sumele care vor înfuria milioane de români

Bani

Pensii șocante în Justiție. S-a aflat cât primește consiliera ministrului, Cătălin Predoiu. Nimeni nu se așteptă la asemenea sumă, mai ales dacă ne raportăm la salariul mediu net, care în România, a fost anul trecut de 3.000 de lei.

 

Pensii șocante în Justiție. Este incredibil cât are consiliera ministrului, Cătălin Predoiu. Nimeni nu se așteptă la o asemenea sumă.

Monica Șerbănescu, care deține funcția de consilieră a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, a fost  procuror.  Șerbănescu a încasat anul trecut un salariu de la MJ de 26.812 de lei. Pensia specială a fost de 378.466 de lei, proveniența acesteia fiind „instituții publice din România, transmite Radio Europa Liberă.

Lidia Barac este secretar de stat la Ministerul Justiției și fostă judecătoare. Anul trecut, a încasat pe aproape două luni un salariu de 17.600 de lei. La acesta s-a adaugat o pensie anuală de 309.312 de lei. Veniturile anuale au fost de 326.912 lei, adică peste 68.000 de euro, mai spune sursa citată.

Trebuie amintit că la sfârșitul lui 2019, guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe o lege privind interzicerea cumului pensiei cu salariu de la stat și înghețarea indemnizațiilor demnitarilor pe anul 2020. Legea a fost atacată la Curtea Constituțională de PSD pe 30 decembrie 2019. În  februarie, CCR a declarat legea neconstituțională, însă nu în sensul că interzicerea cumului pensie salariu este neconstituțională, ci pe considerente legate de modul de adoptare a legii.

La sfârșitul lunii septembrie, judecătorii CCR au amânat dezbaterea sesizării privind legea care prevede taxarea pensiilor speciale cu 85%.

„Curtea Constituțională a amânat deschiderea deliberărilor pentru data de 4 noiembrie 2020”, transmite Curtea Constituțională a României, care precizează că așteaptă transmiterea punctelor de vedere ale președinților celor două Camere ale Parlamentului și a informațiilor solicitate mai multor autorități publice, scriu cei de la Capital.