Radio Simplu

Șoc total pentru cei care stau la bloc. Problema pentru care nu există rezolvare

Bucuresti

Românii care locuiesc la bloc întâmpină multe probleme, mai ales acum, în pragul iernii. Care este problema pentru care nu pare să existe, deocamdată, vreo rezolvare?

Este vorba despre problema care a generat un adevărat scandal între actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul ales, Nicuşor Dan: apa caldă.

Aceasta rămâne un lux pentru foarte mulţi dintre bucureşteni, iar de două săptămâni unii se chinuie să se spele doar cu apă încălzită la aragaz. Iarna se apropie cu paşi repezi, iar o rezolvare nu se întrevede nicăieri.

Nicuşor Dan spune că se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni, “în mod deliberat”, prin întârzierea preluării mandatului său la Primăria Generală, din cauza a zecilor de contestații depuse de PSD.

Comentând o fotografie postată recent de Gabriela Firea din biroul de la Primărie, Nicuşor Dan a declarat: “Insultă din nou inteligența bucureștenilor, așa cum a făcut-o de nenumărate ori în campania electorală. Vedem cu toții că biroul ăla e gol. Nu există un primar care să se ocupe de problemele bucureștenilor. Nu se ocupă nimeni de toate problemele astea – coronavirusul, termoficarea, situația financiară, traficul și toate cele pe care le știm…”

 

Bucureştenii din aceste sectoare sunt cei mai loviţi de lipsa apei calde

În acest moment, mii de familii din 500 de blocuri din Capitală nu au apă caldă, zonele cele mai afectate de această problemă fiind în Sectoarele 1 şi 6. În cazul a peste 220 de imobile, de vină sunt avariile de pe reţeaua de termoficare, iar în cazul celorlalte, lucrările programate pentru reparaţii ale conductelor.

În sectorul 6 al Capitalei, pe strada Apusului, se înlocuiesc în acest moment conducte pe o distanță de 500 de metri. Constructorul care se ocupă de lucrarea respectivă a povestit că a găsit în subteran țevi ruginite, vechi și sparte, motiv pentru care apăreau mereu avarii. Lucrările vor fi gata în jurul datei de 15 noiembrie, relatează digi24.ro.

Sunt și alte zone în care există lucrări în curs de execuție, iar pană la finalizarea lor bucurestenii se văd nevoiți să încălzească apa la aragaz. Situația se datorează sistemului foarte vechi care necesită reparații, mai spun constructorii care efectuează lucrări de reparații și întreținere în această perioadă în București, scrie Capital.