Radio Simplu

Pateuri cu carne – simple, rapide și foarte gustoase

Aveți oaspeți la prag și nu știți cu ce să-i serviți? Iată o rețetă foarte simplă de pateuri care se prepară rapid din ingrediente care se găsesc aproape în orice frigider, sunt delicioase și foarte sățioase.

Pateurile se prepară din aluat foietaj, care este foarte fraged și se topește în gură, iar umplutura de carne este gustoasă și suculentă – o combinație mai mult decât delicioasă. Oricine poate prepara aceste pateuri apetisante! pateuri

Ingrediente

– 350 g de carne tocată de porc
– 350 g de carne tocată de vită
– 50 g de făină
– 1 ou
– 2 cepe
– 50 ml de ulei
– 500 g de aluat foietaj cu drojdie
– sare după gust

Mod de preparare

1. Tăiați ceapa mărunt.

2. Prăjiți ceapa în ulei până va deveni transparentă, adăugați carnea tocată și asezonați cu sare.

3. Prăjiți carnea și ceapa, amestecând frecvent, ca să nu se lipească carnea tocată.

4. Decongelați aluatul și tăiați pătrate de mărimea 10*10 cm.

5. Întindeți pătratele pe o suprafață presărată cu făină sub formă de dreptunghiuri cu grosimea de aproximativ 0.5 cm.

6. Puneți câte o lingură de umplutură pe fiecare dreptunghi și ungeți marginile cu ou bătut. Astfel se vor lipi capetele pateurilor și nu se vor desface în timpul coacerii.
p1

7. Puneți pateurile pe o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le deasupra cu ou bătut.

8. Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.