Radio Simplu

3 rețete gustoase și sănătoase din cuscus – terciul frumuseții

Prepararea unui nou fel de mancare poate fi o adevarata provocare. Nu si cand vine vorba de cuscus. Iata dovada: 3 retete simple cu cuscus pe care le poti prepara imediat.

Satioasa, ieftina si sanatoasa, ce poate sa nu iti placa la mancarea de cucus? Pentru incepatori dar si pentru cei putin mai experimentati le recomandam urmatoarele retete cu cucus care vor aduce atmosfera exotica a nordului Africii in propria bucatarie.

In cazul in care nu stiai ce este cuscusul, afla ca acesta reprezinta un anumit tip de granule preparate din faina de grau dur.

Budinca cremoasa de cuscus

Pune cuscus pe intreaga masa. Insa uite ce se intampla apoi

Aceasta reteta ii lasa cu zambetul pe buze chiar si pe cei mai moturosi. Pentru budinca de cuscus iti trebuie putine ingrediente: lapte, zahar brun, esenta de vanilie si sare.

Mai intai trebuie sa pui la fiert cuscusul in apa cu putina sare, urmand sa iei oala de pe foc si sa o acoperi cu un capac. Dupa 5 minute adauga laptele si zaharul brun.

Lasa compozitia pe foc pana fierbe si apoi da focul mai incet. In tot acest timp trebuie sa amesteci pana cand compozitia obtinuta sa ingroasa. La sfarsit pui si esenta de vanilie si budinca este gata.

Sugestie: poti folosi si alte doua ingrediente care ar putea transforma budinca ta in ceva cu totul fabulos si anume bananele si scortisoara.

Salata de cuscus

Ai nevoie de cateva ingrediente de baza printre care se numara, pe langa cuscus, si branza feta, ardeii, patrunjelul, maslinele si rosiile care pot fi inlocuite cu sosul de rosii.

In timp ce lasi la fiert cuscusul intr-o oala cu apa si sare, speli bine legumele si le tai in bucatele mici. Adaugi in vasul cu legume ulei de masline, sos de rosii si zeama de lamaie.

Urmeaza sa adaugi la salata branza feta zdrobita cu furculita si cuscusul fiert si scurs bine de apa. La sfarsit ornezi salata cu patrunjelul tocat fin.

In cazul in care tii post ai putea sa inlocuiesti branza cu bucatele de tofu. Pentru mai multa savoare ai putea sa adaugi la salata si ceapa caramelizata.

Cuscus cu pui

Mai intai trebuie sa prepari sosul cu care vei unge pulpele de pui, amestecand intr-un bol zeama de lamaie, boiaua de ardei (doar daca adori gustul picant), piperul, usturoiul zdrobit bine, praful de curry si uleiul de masline.

Dupa ce ai uns pulpele cu sosul obtinut le pui intr-o tava pe care o vei baga mai apoi in cuptorul preincalzit. Intre timp te poti ocupa de cuscus: trebuie sa il pui intr-o oala cu apa si sare pe care o vei lasa dupa aceea pe foc pana cand cuscusul a mai absorbit din apa.

La sfarsit adaugi la cuscus piper si boabe de rodie si il servesti cu pulpele de pui rumenite.