Radio Simplu

Orban atrage atenția autorităților din Republica Moldova: Nu politizați acest subiect!

Premierul României face referire la gazoductul Ungheni- Chișinău, ce va da posibilitatea furnizării de gaze naturale către Republica Moldova, fiind finanțat integral de către statul român.

Premierul României, Ludovic Orban, a atras, vineri, atenţia autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni- Chişinău, care a fost realizat în baza unui proiect finanţat integral de statul român.

Prezent la inaugurarea tronsonului de conductă de gaz Craiova- Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat, Orban a subliniat că gazoductul Ungheni- Chişinău este „o investiţie de suflet” a României.

„Sunt investiţii extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian (n.r.- Ion Sterian) şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect. Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a afirmat Orban.

Premierul Ludovic Orban anunța recent finalizarea acestei investiții și odată cu aceasta posibilitatea furnizării gazului natural care provine din România în Republica Moldova.

„Această investiţie este gata, este vorba de gazoductul Ungheni-Chişinău. Investiţia realizată de Transgaz, investiţie care este finalizată şi care o dată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova, gaz natural care să provină din România, oferindu-le astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc”, declara Orban în urmă cu câteva zile.

El a adăugat că această investiţie „arată determinarea României în a fi alături de cetăţenii Republicii Moldova” şi este extrem de importantă pentru relaţiile dintre cele două ţări.