Radio Simplu

Avertisment ANPC: Atenție la acest gel de mâini! Este extrem de toxic

Directorul general al Direcției Generale Control și Supraveghere Piața și Armonizare Europeană din cadrul ANPC, atrage atenția asupra unui produs aflat la vânzare pe piața din România. Paul Anghel scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook că dezinfectantul pentru mâini poate afecta sănătatea românilor.

Acesta a precizat pe rețeaua de socializare că gelul de mâini aflat la vânzare pe piață poate afecta sănătatea, având o concentrație toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi.

„Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor , gel de mâini produs in Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conține metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi. În plus, lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare”, transmite Paul Anghel.

Acesta atrage atenția că produsul nu prezintă informații de avertizare privind toxicitatea. Anghel mai adaugă că ingestia poate duce la orbire și chiar la deces.

„Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces./produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, conchide Paul Anghel în postarea sa de pe Facebook.