Radio Simplu

E teroare la graniţa României! Autorităţile vecine abia mai fac faţă. Se va recurge la un plan de urgenţă

Situaţie tensionată în apropierea graniţelor României. Pandemia a întins deja la limită posibilităţile autorităţilor din ţara vecină, iar vineri a venit o nouă veste deloc îmbucurătoare.

Coronavirusul face ravagii şi în apropierea graniţelor României. Vineri, Ucraina a raportat un record de noi cazuri depistate în ultimele 24 de ore, respectiv 1.732 de cazuri. Bilanţul total al îmbolnăvirilor de la debutul pandemiei în Ucraina a ajuns astfel la 87.872, au informat autorităţile.

Potrivit Consiliului Naţional însărcinat cu monitorizarea situaţiei provocate de noul coronavirus, Recordul înregistrat anterior a fost din data de joi, 13 august: 1.592 cazuri, potrivit Consiliului Naţional însărcinat cu monitorizarea situaţiei provocate de COVID-19.

Cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi a fost raportat în regiunile Harkov (205), Liov (186) şi Odesa (160). Capitala Kiev a raportat 158 cazuri noi de coronavirus.

Cât despre decesele asociate infecţiei cu coronavirus, autorităţile din Ucraina au raportat 19 morţi în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor asociate acestei boli urcând astfel la 2.011.

Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Maxim Stepanov, spunea joi că autorităţile preconizează reluarea producţiei proprii de vaccinuri în plină pandemie de COVID-19, transmite Agerpres.

„Dacă o ţară are o producţie proprie de vaccinuri, este mai puţin dependentă de celelalte”, a spus Stepanov, citat de portalul Korrespondent.net. Ministrul Sănătăţii a mai subliniat că, în vremea Uniunii Sovietice, Ucraina avea o bază ştiinţifică „foarte solidă” şi putea produce vaccinuri.