Radio Simplu

O tânără de 18 ani se alătură bunicului ei doar pentru a le oferi tuturor un duet de mare clasă. Cei doi canta superb!

Muzica poate fi adeseori un motiv de bucurie în familie, mai ales atunci când unii din membrii ei ne încântă cu reprezentaţii cu o încărcătură emoţională aparte.

Părinţi şi copii, fraţi, bunici şi nepoţi sunt deopotrivă artişti, iar interpretările lor fac să vibreze orice inimă.

Frank Nardone, un bunic simpatic în vârstă de 81 de ani şi Brooke Falls, nepoata lui în vârstă de 18 ani, simt muzica într-un mod atât de frmos, încât reprezentaţia lor se înscrie într-o lume a magiei şi a emoţiilor nepreţuite.

Videoclipul lor debutează cu afişarea unei pancarte care dezvăluie atât vârsta adolescentei, cât şi a bunicului ei, într-o notă amuzantă.

Apoi, privindu-se în ochi unul pe altul decid să cânte o melodie de mare sensibilitate.

„Somewhere Over the Rainbow”, interpretată în varianta originală de cântăreţul Israel Kamakawiwoʻole este numele piesei muzicale pe care Brooke o cântă cu multă emoţie şi sensibilitate acompaniată de bunicul ei la chitară.

Bunicul este extrem de fericit că are ocazia să îi fie alături nepoatei lui într-un moment în care muzica îi leagă pe amândoi într-o armonie deplină.

Vocea tinerei reuşeşte să exprime întreaga emoţie pe care atât linia melodică precum şi textul piesei muzicale o impune.

Expresivitatea şi căldura vocii ei este cu adevărat remarcabilă, Brooke trăind melodia cu mare intensitate şi în acelaşi timp bucurându-se de compania bunicului ei alături de care face o echipă imbatabilă.

Minunată interpretare!

Muzica este întotdeauna prezentă în viețile oamenilor: la televizor, la radio, în autobuz, în magazine și restaurante. Tehnologia a evoluat destul de mult încât să permită ascultarea muzicii oriunde. Din ce în ce mai mulți oameni ascultă melodiile preferate în căști în timp ce merg la serviciu, la școală sau spre alte locuri. Click! îți arată care sunt beneficiile pe care muzica le are asupra sănătății.

1. Este bună pentru inimă

De multe ori se spune că muzica este bună pentru suflet, dar cum rămâne cu inima? Un studiu efectuat pe oameni care suferă de boli cardiace, la Spitalul General din Massachusetts, relevă faptul că pacienții care au ascultat sonatele de pian ale lui Mozart pentru o jumătate de oră pe zi au avut rezultate mai bune în ceea ce privește îmbunătățirea pulsului și scăderea ritmului cardiac, decât cei care nu au ascultat muzică deloc.

2. Poate duce la ameliorarea durerii

Pacienții care suferă de dureri continue nu au reușit să se elibereze decât prin muzică. Muzica clasică pare a fi cea mai sănătoasă, iar melodiile artiștilor Mozart și Bach au avut cele mai bune rezultate.

De asemenea, și muzica de meditație poate duce la ameliorarea durerilor, însă genurile muzicale agresive nu sunt recomandate, întrucât pot agita pacienții și pot duce la dezechilibrarea ritmului cardiac.

3. Poate ajuta la controlul obezității

Muzica subliminală care trimite mesaje subconștientului poate fi eficientă în controlul greutății. Aceasta poate transmite mesaje importante cu privire la alimentele care trebuie evitate. Alte studii arată că muzica lentă și relaxantă ascultată în timpul meselor te poate ajuta să mănânci mai puțin, inducând o senzație de saturație.

4. Poate îmbunătăți sistemul imunitar

Școala Comunitară de Muzică a Universității de Stat din Michigan a realizat un studiu care relevă faptul că cel puțin un sfert de oră de ascultat muzică poate duce la întărirea sitemului imunitar.

5. Are efect liniștitor asupra bebelușilor născuți prematur

Centrul Medical Beth din Israel a folosit terapia prin muzică specială ca tratament pentru bebelușii născuți prematur. Muzica asemănătoare cu sunetele care se pot auzi dinăuntrul pântecului mamei a determinat echilibrarea ritmului cardiac și a ritmului respirator al bebelușilor, determinându-i să doarmă mai bine și să fie mai liniștiți.

6. Îmbunătățește abilitățile de memorare și învățare

Mai mulți studenți au avut rezultate mai bune la matematică după ce au ascultat muzică clasică în mod constant. Unii dintre studenți au mai descoperit că muzica îi ajuta să se concrenteze mai bine asupra informațiilor pe care trebuiau să le învețe.

7. Muzica te face mai fericit

Muzica are un efect terapeutic asupra persoanelor depresive, chiar dacă ritmul nu este unul alert sau pozitiv. Indiferent dacă muzica ascultată transmite un mesaj pozitiv sau nu, aceasta ajută la ameliorarea stărilor de tristețe și inducerea unei stări de relaxare.