Civilii care doresc să devină soldaţi în Armata Română se pot prezenta, până pe 20 octombrie, la Centrul Militar Judeţean Ialomiţa, instituţie care recrutează rezervişti voluntari.
Centrul Militar Judeţean Ialomiţa continuă recrutarea candidaţilor care doresc să devina soldat sau gradat voluntar, sunt aşteptaţi până pe 20 octombrie la Centrul Militar Judeţean Ialomiţa, unde vor primi informaţii privind recrutarea(consiliere şi intocmire dosar candidat); selecţia: susţinerea probelor eliminatorii (psihologice şi sportive) la U.M. beneficiară şi vizita medicală; programul de pregătire iniţială şi de specialitate.
Ce documente sunt necesare:
a) actul de identitate în original şi copie;
b) certificate de cazier judiciar, eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobandite in viaţa civilă, în copie şi original;
d) livretul militar, în original şi copie, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
Candidaţii provenţi din zona Slobozia-Feteşti pot opta şi pentru unitătţ militare din judeţul Constanta, iar potenţialii candidaţi din zona Urziceni pentru U.M.01654 Buzău.
Detalii suplimentare se pot obţine la Centrul Militar Judeţean Ialomiţa, situat în Slobozia, strada Lacului nr.6, telefon :0243235286, 0243230710.
A intra în Armata Română nu înseamnă doar a-ţi defini personalitatea sau a-ţi face datoria faţă de patrie, ci înseamnă o multitudine de oportunităţi şi posibilităţi pe care ţi le oferă profesia militară. Vă arătăm cum trebuie să procedaţi pentru a deveni cadre militare active.
Pentru unii, profesia militară poate însemna o carieră pe viaţă, pentru alţii – o perioadă de activitate mai scurtă, urmată de o carieră civilă în care abilităţile şi calificările deprinse în armată vor asigura succesul şi integrarea rapidă în orice domeniu de activitate.
Indiferent ce cale vei alege, armata te provoacă la o întrecere permanentă cu tine şi cu ceilalţi, îţi oferă un mediu de muncă dinamic, organizat şi competitiv.
Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi dobândi în armată, cu greu poate fi acumulată într-un alt domeniu.
Potrivit Direcţiei de Management Resurse Umane, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), cei care vor să urmeze o carieră militară trebuie să urmeze câţiva paşi obligatorii.
Ce îţi trebuie să te angajezi în Armată. Recrutarea
Dacă eşti hotărât să devii militar trebuie să treci, mai întâi, pe la biroul informare-recrutare judeţean sau de sector, pe raza căruia locuieşte.
Pune întrebări ofiţerului sau subofiţerului recrutor, citeşte materialele puse la dispoziţie, află tot ceea ce te interesează despre criteriile de recrutare şi întocmirea dosarului de candidat, despre probele de selecţie şi admitere, unităţile de instrucţie sau instituţiile de învăţământ militar etc.
La rândul său, recrutorul îţi va pune întrebări pentru a vedea dacă îndeplineşti criteriile de recrutare pentru profesia militară şi pentru ce categorii de personal, anume.
Armata recrutează candidaţi pentru profesiile de soldat/gradat profesionist, subofiţer, maistru militar, ofiţer, dar şi pentru a urma cursurile colegiilor militare liceale.
Apoi, recrutorul te va consilia şi orienta spre acel tip de carieră militară ce corespund cel mai bine aspiraţiilor tale, dar şi pregătirii, vârstei şi aptitudinilor pe care le ai.
Dacă îndeplineşti criteriile generale şi specifice de recrutare, vei primi toate îndrumările de care ai nevoie pentru completarea dosarului de candidat, cu documentele necesare.
În primul rând, trebuie să efectuezi vizita medicală. Apoi, trebuie să adaugi, în dosar, copii ale actelor de identitate şi de studii, certificatul de cazier judiciar etc. De asemenea, vei completa câteva documente – tip.