Atunci cand ai o pasiune si vreu cu tot dragul sa faci un anumit lucru faci o multime de sacrificii indiferent de cat de greu iti este in unele momente.
Spre exemplu femeia din clipul postat mai sus nu a renuntat la pasiunea sa de o viata nici dupa ce a devenim mama a doi copii absolut superbi.
Aceasta a continuat sa se antreneze cand a avut timp iar a cum a reusit sa ii impresioneze pe juratii unui concurs cu reprezentatia sa.
Insa asta nu este nimic.
Cand micuta sa fetita intra si ea pe scena si muzica incepe aceata isi imita mama si ii executa cu multa atentie fiecare miscare spre amuzamentul tuturor celor prezenti in sala.
Copiii au surse inepuizabile de energie si ne surprind zilnic cu agilitatea lor.
O intrebare la care trebuie sa raspundem ca parinti este cum sa facem pentru ca micutii nostri sa-si canalizeze si sa-si consume energia intr-un mod constructiv care sa-i ajute in dezvoltare. Un raspuns la aceasta intrebare este sportul.
Este important ca micutii nostri sa invete sa indrageasca sportul si activitatile fizice in general pentru a le oferi un start cat mai sanatos in viata, stiut fiind faptul ca sportul ii ajuta pe copii sa se dezvolte din punct de vedere fizic si emotional.
O activitate care imbina arta cu activitatea fizica este baletul. Fetitele care practica baletul vor avea numai de castigat de pe urma lui si il pot incepe inca de la varsta de 3 ani. Prin balet isi vor dezvolta atat abilitati motrice, cat si cognitive.
Beneficiile fizice ale baletului pentru fetita ta
Din start trebuie sa stii ca baletul este mult mai mult decat un simplu dans si ca pentru a ajunge la gratia si eleganta marilor balerine sunt necesari ani de munca dublati de pasiune si talent. Nu trebuie totusi sa privesti baletul doar prin prisma unei cariere.
El poate fi doar o activitate extracurriculara practicata din dragoste pentru dans si muzica care sa nu se materializeze in spectacole pe marile scene, ci sa fie un hobby prin care fetita ta sa-si petreaca timpul liber cu folos.
Baletul contribuie la dezvoltarea musculaturii intregului corp, in special a picioarelor, dar si a mainilor si trunchiului, precum si la intarirea sitemului osos.
Coordonarea, flexibilitatea si corectarea posturii corporale, precum si deprinderea echilibrului in miscare sunt alte beneficii ale practicarii acestui tip de dans.
Cu totii recunoastem cu usurinta o balerina atunci cand o vedem. Postura impecabila, gratiozitatea si eleganta in miscari sunt o prima carte de vizita a balerinelor.
Chiar daca nu planuiesti ca fetita sa sa devina o dansatoare profesionista, toate aceste atribute fizice o vor ajuta cu siguranta pe viitor.
E bine de stiut si faptul ca baletul o va determina pe fetita sa constientizeze ce inseamna o dieta sanatoasa, mai ales in contextul in care tot mai multi copii sufera de obezitate.
Ea va intelege ca pentru a-si mentine corpul in forma pentru balet trebuie sa aiba o nutritie adecvata, iar obiceiurile alimentare din copilarie se vor rasfrange si asupra vietii de adult.