Radio Simplu

O mamă încearcă să își învețe fii să sară în piscină. Săritura celui mic este ilară

Toți copiii adoră să meargă la piscină sau la mare pe perioada verii și să se joace cât mai mult timp în apă, mai ales atunci când sunt înconjurați de familie și se prietenii lor. Părinții, pe de cealaltă parte, vor să își învețe copiii să înoate pentru a nu fi puși în pericol.

Primele dăți când învață să înoate pot mai neplăcute, mai ales dacă înghit apă sau se sperie, dar este indicat să știe să o facă de la vârste cât mai fragede. Bineînțeles, este normal ca adulții să fie acolo și să îi supravegheze constant.

Zilele călduroase de vară în care toată familia se răcorește la piscină sunt unele dintre cele mai frumoase amintiri pe care și le poate face un copil, asemenea jocurilor de apă împreună cu frații, surorile și prietenii lor.

Frumusețea posibilității de a înregistra totul cu telefoanele mobile vine din faptul că putem avea aceste imagini ca pe niște amintiri păstrate în calculatoarele noastre. Tocmai de aceea, cei mai mulți părinți aleg să își înregistreze copiii atunci când fac ceva pentru prima dată.

Când copilul începe să vorbească, să meargă, să facă orice fel de activitate care merită surprinsă, părinții îți doresc să filmeze pentru a menține amintirea și mai vie. Acesta a fost și cazul acestei mămici care încerca să-și învețe fii să sară în piscină ca niște profesioniști.

Într-o zi răcoroasă de vară, această mamă încerca să își țină băieții ocupați. Nu arată mai mari de cinci ani, așa că este vârsta perfectă să înceapă să ia lecții de înot. Cei doi băieți stau pe marginea piscinei, purtând echipament și aripioare care să îi ajute în apă.

Cei doi se uită înainte, fiind foarte serioși cu privire la ceea ce urmează să facă. Mama le explică modul în care trebuie să își țină mâinile înainte să sară în apă – drepte și deasupra capului. Cei doi învață cum să facă săritura perfectă. Apoi, asemenea acțiunilor mamei, trebuie să sară, intrând în apă întâi cu mâinile, apoi cu capul și să înoate liniștiți.

Deși pare destul de simpli, lucrurile nu stau chiar așa. Este important ca oamenii să ia lecții de la profesioniști înainte să facă o asemenea săritură, pentru că unele situații pot fi periculoase. Nu și aceasta, însă.

Fiul cel mare sare prima dată și se pare că a ascultat cu atenție indicațiile mamei. Are un moment de ezitare, dar reușește să facă o săritură pe jumătate perfectă. Chiar dacă nu a fost la fel de bună ca a mamei, acesta s-a descurcat destul de bine.

Urmează cel de-al doilea fiu. Poate că acesta nu a înțeles exact ceea ce i-a explicat mama sa, poate că nu a fost atent la instrucțiuni, pentru că ceea ce a făcut a fost extrem de amuzant. În loc să-și pună mâinile deasupra capului, acesta le-a ținut pe lângă corp și s-a aplecat pur și simplu peste apă, luând cea mai mare burtă posibilă.

Nu a fost cea mai bună săritură, dar modul în care a ieșit din apă a fost și mai amuzant. Băiețelul a ieșit zâmbind ca și cum nu s-ar fi întâmplat absolut nimic.