Radio Simplu

Acesta este toboșarul care folosește oale și tigăi pe post de instrumente

Muzica dance, techno în special, a fost o formă de artă consumată cu futurism încă de la concepere. De la ritmurile robotice la atmosfera galactică, până și uneltele aveau nevoie să facă sunete care necesitau cea mai nouă tehnologie. Una dintre excpețiile acestei reguli este italianul numit Dario Rossi.

Mediul online ne-a mai prezentat toboșari care au cântat pe străzi sau pe trotuare în zonele pline de turiști. La prima vedere, Dario poate semăna cu unul dintre aceia. Totuți, din momentul în care începe să cânte, Rosii se folosește de metal, oale, cratițe, tigăi sau chiar găleți, iar rezultatul techo este absolut incredibil.

După ce îl asculți câteva minute, este evident că ritmurile pe care Dario Rosii le pune cap la cap sunt de inspirație techno, doar că scoase de la cele mai primitive instrumente cu putință. Acesta trece de la un ritm la altul cu cea mai mare ușurință posibilă, și sună ca și cum are un DJ undeva în spate care îl ajută cu muzică de la un laptop.

Nu prea s-a mai auzit până acum să faci muzică techno fără un calculator. Pare imposibil să faci așa ceva fără electricitate. Așadar, atunci când privim un om simplu care stă în mijlocul unei străzi cu anumite obiecte, am putea spune din bucătărie, în jurul lui, nu ne gândim niciodată la ceea ce urmează să se întâmple.

Acesta chiar a găsit o modalitate de a face muzică într-un stil unic, foarte greu de copiat.

Oamenii folosesc laptopuri, sisteme de sunete enorme, aparatură de specialitate pentru a face acest gen de muzică techo, industrială sau trance. Totuși, ce vă vine în minte atunci când vedeți niște tigăi și oale vechi întinse pe jos?

În niciun caz nu vă dați seama că veți vedea un spectacol complet și asta doar pentru că un om talentat a vrut să facă ceva special.
Chiar și așa, acestea sunt instrumentele pe care le folosește Dario Rossi pentru a produce sunete care nu par nici de departe făcute de tigăi și mâinile unei singure persoane.

Născut în 1988, Rossi a studiat la Academia de Muzică di Ariccia din Roma de la vârsta de zece ani. Doar doi ani mai târziu, acesta a început să colaboreze cu trupele de muzică locale. În prezent, este profesor în Roma și are frevcent turnee, prezentându-și superputerile de toboșar și pentru publicul de pe străzile Europei.

Dario Rossi este unul dintre cei mai impresionanți artiști de stradă. Acesta creează muzică techno extrem de interesantă de fiecare dată, iar oamenilor de pe stradă nu le vine să creadă ce fel de instrumente folosește. De cele mai multe ori, oameni nu se gândesc care este modul în care pot refolosi produsele vechi din bucătărie?

Iată că Dario a făcut-o, iar acesta este unul dintre lucrurile care i-a adus celebritatea. Imaginile în care acesta face o demonstrație a muzicii sale pe stradă au strâns peste opt milioane de vizualizări.

Așadar, data viitoare când ne trezim în ipostaza de a fi nevoiți să aruncăm ceva din casă, poate ne gândim și noi cum să devenim faimoși folosindu-ne de el.