Radio Simplu

O catelusa se vede in oglinda pentru prima oara

O cheama Mocha si are 8 saptamani. Nu este un bebelus scump foc, ci un Corgi dragalas si extrem de curios.

De aceea, cand ajunge la oglinda, catelusa a incercat sa descopere cu cine are de-a face – un intrus, un dusman sau o dublura?

Pembroke Welsh Corgi este o rasa de caini in jurul careia circula multe teorii cu privire la perioada aparitiei sale si mai ales a originii. Multi experti cred ca rasa aceasta dateaza inca din secolul X.

O teorie despre originea sa ar fi aceea ca stramosii acestei rase au fost adusi in Tara Galilor de catre flamanzi. O alta teorie ar sustine faptul ca aceasta rasa este descendenta din Valhund-ii Suedezi.

Cert este ca Pembroke Welsh Corgi este un caine dezvoltat in Tara Galilor unde a fost folosit pentru pazirea si ghidarea turmelor de animale vii si chiar pentru a fi companion omului.

Exista similaritati evidente intre Pembroke si Cardigan Welsh Corgi, iar aceste rase chiar au fost incrucisate in trecut, dar cu toate acestea sunt diferite.

Au fost descoperite inregistrari care atesta ca rasa Corgi galez Pembroke exista in Marea Britanie cel putin inca din anul 920 dupa Cristos.

Se presupune ca au fost adusi din Tara Galilor. Au fost foarte populari intre secolele 14 si 18. Rasa Corgi Pembroke a devenit rasa distincta in Marea Britanie in 1934.

Corgi Pembroke este unu din cei mai inteligenti caini de turma. Este rasa de caine preferata de regina Elisabeta a II-a care a avut multe exemplare de-a lungul anilor. In 2011 a fost al 25-lea cel mai popular caine.

Ambele rase de caini au fost recunoscute de catre clubul Kennel in anul 1934.

Hrana Pembroke Corgi

Corgi asteapta cu nerabdare ora mesei. Ii place sa mamance si are tendinta sa se ingrase daca este hranit cu prea multa mancare.

Hrana in general trebuie sa fie bogata in vitamine si minerale. Nu uitati ca iarna trebuie sa ii suplimentati portia de hrana pentru ca animalul consuma mai multa energie pentru a se incalzi.

Personal recomand hrana preparata in casa, dar cei care nu au timp pot opta pentru hrana de la petshop.

Ratia de hrana zilnica trebuie impartita in cel putin doua mese, dimineata si seara. Dupa mese cainele trebuie lasat sa isi faca digestia 15-30 de minute apoi isi poate relua activitatea. Apa proaspata trebuie sa fie la discretie.

Cainele va bea in special dupa efort, dupa iesirea afara, etc. Nu uitati ca ciocolata in mod special, si dulciurile (inghetate, bomboane, prajituri) nu are voie. Chiar daca ii plac acestea fac rau cainilor si se pot imbolnavi.

Daca vreti sa ii schimbati meniul este bine sa o faceti treptat in 2-3 zile pentru ca stomacul sa se obisnuiasca cu noul meniu.

Asadar reduceti treptat meniul vechi, si introduceti-l pe cel nou. Cantitatea de nutrienti (si cantitatea de hrana in general) trebuie sa fie aceeasi. Nu uitati, cainii din rasa Corgi sunt predispusi la obezitate.

Carnea ar trebui sa fie ingredientul principal datorita aportului de proteine, iar legumele pe locul secund. Un site de specialitate recomanda 50% din masa trebuie sa contina proteina animala, 15-20% grasime si 20% carbohidrati.