Radio Simplu

O cameră de bord a surprins o scenă frumoasă și rară în traficul din România

O cameră de bord a surprins o scenă frumoasă și rară în traficul din România. Un șofer din Brăila a coborât din mașină pentru a ajuta un bărbat cu handicap locomotor să traverseze strada.

La o trecere de pietoni din Brăila, un bărbat aflat într-un cărucior special încerca cu greu să traverseze strada.

Martor la scenă, un șofer n-a stat pe gânduri și a coborât din mașină pentru a-l ajuta pe bărbat. Întâmplarea a fost surprinsă de camera de bord a unui alt șofer aflat în trafic, care a postat imaginile pe internet.

”Mergeam dinspre Barieră către strada Griviței. Omul în scaun cu rotile a început să traverseze pe culoarea verde a semaforului, dar pentru că se deplasa foarte încet l-a prins culoare roșie.

Băiatul din fața mea s-a dat imediat jos de la volan și l-a ajutat să treacă strada”, a povestit pentru obiectivbr.ro. Claudiu Tănase, șoferul care a postat filmulețul pe internet.

Șoferul brăilean a stârnit un val de aprecieri pe rețelele de socializare, imaginile fiind distribuite de mulți internauți.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România că în zilele de 10, 17, 24 iunie și 19 august 2015 va fi organizat un studiu de circulație numit „Ancheta de circulație origine – destinație”.

Acest studiu constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

În aceste puncte vor fi echipe de recenzori și agenți de circulație care vor invita conducătorii de vehicule pe o banda de rezervă (acostament sau banda I-a) și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

destinația cursei (ex.: Suceava, Budapesta);

ruta (ex.: București – Pitești – Sibiu – Deva – Arad – Nădlac);

scopul călătoriei (ex.: turistic, afaceri, naveta, alte scopuri);

pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducatorului auto sau alte date de înmatriculare – identificare.

Menționăm că întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime.

Recenzorii vor purta ecusoane și vor consemna răspunsurile pe formulare tipărite.

Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNADNR SA roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu recenzorii astfel încât ancheta să se desfășoare în condiții optime și într-un timp cât mai redus.