Radio Simplu

Cartofi Carbonara: odată ce-i gustați, nu veți mai face altfel cartofii

Cei care preferă pastele carbonara în locul altor rețete, s-au îndrăgostit pe loc sau o vor face atunci când vor afla despre rețeta de cartofi carbonara. Este perfectă pentru orice situație, pentru un prânz în familie sau pentru o cină specială.

Te vei sătura foarte ușor de cartofii făcuți în acest fel și nici nu te vei simți prea plin chiar dacă vei dori două porții, și cu siguranță va fi așa pentru că o să adori rezultatul acestei rețete.

Toată familia te va ruga să tot repeți rețeta, de mai multe ori chiar. Va fi o alternativă perfetă pentru cartofii făcuți cu carne, de exemplu.

De la pregătirea ingredientelor până la servirea cartofilor carboonara va trece mai puțin de o oră. Și nici produselee folosite nu vor fi greu de găsit prin magazine.

Pentru că vei avea nevoie de un kilogram de cartofi, de 150 de grame de curcan, de o ceapă mică, de trei sute de ml de smântână pentru gătit, de o sută de grame de parmezan, de un ou, de sare și de piper, de pătrunjel verde, de două sau trei felii de bacon și de unt.

Pornește cuptorul și setează-l la temperatura de două sute de grade. Unge o tavă pentru copt cu unt. Pune cartofii la fiert într-o cratiță și fă-i cum vrei: cu sau fără coajă, întregi sau tăiați cuburi sau rondele.

Lasă-i pe foc pentru un sfert de oră, sau dacă este nevoie pentru 20 de minute, contează și ce fel de cartofi ai folosit. Dar cu toate acestea, nu îi lăsa să se facă de tot.

Mixează smântâna cu oul, cu parmezanul, și condimentează cu sare și cu piper. Taie ceapa fâșii, și prăjește-o cu unt. Cât ceapa se face puțin arămie și stălucitoare, tu taie curcanul cubulețe.

După aceea pune-l peste ceapa prăjită. Nu o scoate decât atunci când simți în aer aroma de carne prăjită. Dacă folosești bacon, pune-l și pe acesta să se prăjească, doar că în ceva separat, nu peste curcan.

Scurge apa cartofilor, și taie-i acum, dacă nu ai făcut acest pas înainte să îi pui să se fiarbă. Pune-i în tava pentru cuptor, toarnă peste ei sosul din smântână, iar peste sos, pune bucățile de curcan prăjit.

Amestecă cu grijă toate ingredientele. Pune deasupra pătrunjelul tocat. Bagă tava în cuptor, și așteaptă să se rumenească. Vei avea nevoie de aproximativ jumătate de oră.

După primul sfert de oră, dă focul din cuptor la jumătate. Vei ști că sunt gata atunci când aceștia vor fi pătrunși.