Radio Simplu

O balerină se alătură unor muzicieni care cântau în parc. Rezultatul a fost superb

Central Park, din New York, este un loc cu totul incredibil, cunoscut pentru faptul că este plin de muzicieni și artiști stradali. Într-o zi însorită din 2016, doi chitariști se aflau în parc pentru a încânta auzul oamenilor care se plimbau și se bucurau de vremea frumoasă, având o cutie de chitară deschisă în fața lor în cazul în care cineva își dorea să facă vreo donație.

Totuși, dacă privim mai cu atenție, putem vedea o figurină elegantă în spate, îmbrăcată în roz. Și aceasta face parte din spectacol, deși nimeni nu și-a dat seama de asta până când nu a început numărul exact.

Muzicienii fac parte dintr-o trupă numită City of the Sun, iar piesa lor instrumentală superbă, numită Brothers (tr. eng. Frați) servește un fundal magic pentru spectacolul pe care urmează să-l facă tânăra balerină.

Rochia sa transparentă era mișcată ușor de vânt pe măsură ce își făcea loc către scenă, mai ales că majoritatea dnasului ei era efectuat pe poante. Nu-i așa că este absolut impresionant? Este greu să ne gândim că cineva poate face asta timp de două secunde, dar apoi să danseze întregul cântec care durează timp de peste cinci minute!

Muzica pe care dansează este atât de frumoasă încât pare că inspiră toți trecătorii din parc. Acest moment are parte de o frumusețe neașteptată, iar acești tineri chiar trebuie respectați. Trebuie să recunoaștem că unele dintre cele mai frumoase momente din lume este atunci când artele se împletesc, pentru că atunci oamenii simt că există magie.

Orașul New York este un loc cunoscut pentru artiștii stradali și pentru faptul că multe tinere se descoperă aici. Tocmai de aceea, mulți dintre ei îsi încearcă norocul, dorind să demonstreze oamenilor de ce sunt în stare, mai ales dacă este vorba de ceva special, așa cum au prezentat tinerii din trupa City of the Sun.

Întregul moment a fost filmat și postat pe Youtube, iar oamenii au lăsat comentarii dintre cele mai pozitive. Nimeni nu poate nega că întreaga scenă a avut parte de un famerc aparte, începând cu muzicienii și continuând cu balerina și chiar cu vremea. Vântul a făcut ca totul să fie învăluit în mai mult mister.

Trupa City of the Sun a luat naștere în Upper East Side, New York, în 2011 și a fost formată, inițial, de chitaristul John Pita și un chitarist care a părăsit trupa imediat după ce s-a format. Chitaristul Avi Snow s-a alăturat trupei în 2012. Cei doi sunt cunoscuți pentru sunetele semnătură care se aud pe străzile din New York, unde încă au multe apariții inopinante publice în pieșe, stații de metrou sau parcuri.

Trupa a ajuns să cânte și în locații cunoscute ca Rockwood Music Hall, Mercury Lounge, și The Gramercy Theatre, fiind actul de deschidere în cazul mai multor concerte a unor artiști cunoscuți.
Cei trei au făcut o treabă absolut minunată, iar răsplata nu s-a lădat așteptată. Oamenii din jur le făceau poze, îi filmau și îi aclamau!