Radio Simplu

Acest băiețel a fost invitat să cânte pe stradă alături de o trupă cubaneză și a furat toată atenția

Personalitatea Youtube Janelly se plimba pe străzile din Old Havana, Cuba, atunci când a întâlnit o scenă foarte comună în acel loc. În timp ce turiștii și localnicii de la o cafenea se bucurau de soarele puternic și se zumzetul pieței locale, o trupă de muzică salsa îmbia oamenii cu un ritm energic care făcea pe toată lumea să danseze. Totuși, un băiețel a fost cel care a atras cel mai tare atenția fix de sub nasul trupei.

Copilul, îmbrăcat cu o salopetă și cu pantofi sport albi, a primit un instrument specific Americii Latine, numit güiro. În momentul în care a început muzica, micile sale brațe au începit să cânte la güiro ca și cum ar fi știut exact ceea ce face.

Băiatul a părut foarte încântat pe măsură ce oamenii care s-au strâns să-l privească îi zâmbeau din ce în ce mai larg. Mulți dintre ei s-au oprit din traseul lor pentru a-i face o poză acestuia, mai ales că drăgălășenia lui este ansolut incredibilă. Pe măsură ce trupa începe cu adevărat să cânte, acest băiat micuț face tot ce îi stă în putință pentru a mima mișcările de dans ale adulților.

Totul se petrece în timp ce mâinile sale continuă să cânte la güiro, pe ritmul muzicii! Pe măsură ce câștigă încredere în sine, începe să danseze din ce în ce mai demonstrativ. Face pașii de salsa și se apleacă așa cum fac și ceilalți bărbați.

Un cuplu începe să danseze salsa pe trotuarul din fața trupei și toată lumea de la cafenea s-a întors ca să vadă spectacolul și muzicienii, atât pe cei mai mari, cât și pe cei mai mici. Această scenă este exact ceea ce se află în mintea oamenilor atunci când se gândesc la Havana, cu excepția micuțului artist, bineînțeles.

Băiețelul nu poate avea mai mult de trei ani, dar a învățat deja să fure toată atenția pe oriunde merge. Imaginați-vă ce va putea să facă atunci când va fi mai mare și va învăța să cânte la un alt instrument! Este imposibil să priviți aceste imagini și să nu vi de umple inima de bucurie. Băiețelul este mult prea simpatic, iar muzicienii sunt atât de talentați și de răbdători cu noul lor membru încât până și inima ne cântă.

Unele persoane sunt venite pe această lume pentru a face spectacol pentru cei din jur, iar asta iese în evidență de la cele mai fragede vârste. Nimeni nu poate să le interzică să caute scena, să caute să bucure oamenii prin arta pe care o prezintă, fie că e vorba de dans, de muzică sau de alte domenii la fel de superbe.

Acesta este și cazul băiatului care a făcut pe toată lumea să zâmbească din inimă atunci când au vpzut cât de concentrat și implicat era în melodia trupei de salsa. Cubanezii sunt vestiți pentru dragostea pe care o au pentru muzică și pentru dans, așa că nu ne este de mirare că micuțul a știut exact ce trebuie să facă.