Radio Simplu

O balenă de 40 de tone face spectacol în fața turiștilor

În cazul în care ați mai văzut imagini cu balene care înoată, sau poate că ați avut ocazia să vedeți vreuna în realitate, atunci poate știți că acestea pot face sărituri prin care corpul lor este deasupra apei în totalitate și, ținând cont de greutatea lor, acest lucru este magnific.

Cercetătorii au o teorie conform căreia această acțiune poate denota competiție între masculi, fiind mai mult o acțiune de avertizare pentru ceilalți sau o acțiune pentru pradă, pentru a o prinde mai ușor. un studiu recent a sugerat că această expunere dramatică poate fi o metodă de comunicare la distanță.

Se întâmplă foarte rar ca iubitorii de natură să fie destul de norocoși încât să vadă cu ochiul liber o balenă care iese total din apă. Totuși, un scuba diver numit Craig Capehart a reușit să facă asta pe coasta Mbotyi, în zona de Sud a Africii de Sud.

În imagini putem vedea o balenă cu cocoasă adultă care sare în aer, iar întregul său corp și coada sunt expuse. Acest turist a surprins unul dintre cele mai minunate momente, ținând cont de faptul că balena poate ajunge și la 40 de tone, dar modul în care sărea din apă și se juca, părea extrem de ușor.

Este o zi de iarnă rece în Mbotyi, Pondoland, din Cape Province, iar Craig Capehart și alți trei scuba divers se aflau într-o barcă destul de mică. Clive era căpitanul. Aceștia erau în căutare de sardine în timpul faimoase cautare de sardine internaționale din Africa de Sud în timpul unei migrații imense de pești care vin de pe coasta de Est a Africii.

Chiar dacă erau în căutare de pește, erau mai interesați de prădătorii pe care îi atrag. Sardinele atrag bancuri de delfini și alți pești și totul poate fi considerat ca un festin pe cinste. Delfini, rechini, dar și păsări se hrănesc cu micii pești, ceea ce este o imagine care nu poate fi văzută în fiecare zi.

„Aceste ape erau neobișnuit de calme în această zi în Oceanul Indian. Asta nu durează mult, pentru că vânturile se vor întoarce curând, dar și valuri imense! Am menționat că era foarte frig – pe pamant și pe apă?”

Craig și ecgipa lui au petrecut câteva ore bune căutând sardinele atunci când au dat de un grup de balene cu cocoașă. „În această zi, existau câteva sardine, dar balenele par a fi peste tot! Un bonus neașteptat!”

Craig a capturat acțiunea acestora exact lângă barcă! A reușit să filmeze o mamă balenă care înota alături de puiul ei, dar și un adult de 40 de tone care s-a distrat și a făcut un spectacol de zile mari în fața bărbaților!

Acesta a sărit din apă, s-a răsucit, s-a arătat din toate părțile, iar oamenii au fost absolut extaziați! Până la urmă, cine nu și-ar dori să vadă un grup de balene în mediul lor natural? Acestea, chiar dacă sunt imense, sunt incredibil de frumoase și de elegante, iar modul în care se mișcă în apă este superb!