Radio Simplu

Ciobănescul German a stat luni de zile în grija soţiei. Reacţia câinelui când îşi revede stăpânul

Fiind declaraţi din start cei mai buni prieteni ai omului, câinii nu-şi doresc altceva decât să fie foarte aproape de cei care i-au adoptat şi îi iubesc necondiţionat. Pentru un câine, aşteptarea chiar şi pentru câteva ore a stăpânului plecat la muncă sau la cumpărături este destul de apăsătoare.

Freya este o femelă din rasa Ciobănesc German care a fost crescută de o familie iubitoare de animale. Nu exista bucurie mai mare decât că stăpânii săi să se fie în preajma ei. Se întâmplă uneori ca unul dintre ei să fie plecat pentru o perioadă mai lungă de timp, iar reîntâlnirea cu acesta constituie un moment de bucurie maximă.

Pentru câteva luni Freya stătuse doar cu stăpâna ei în timp ce soţul acesteia fusese plecat cu probleme de muncă, iar acum, când tocmai a sosit, reacţia animalului este adorabilă. Mai întâi a apărut în prag stăpâna ei ca într-o zi obişnuită, însă în momentul în care l-a zărit pe soţul acesteia, căţeluşa a avut o reacţie incredibilă.

Imaginile dovedesc că un câine nu-i uită niciodată pe cei care le oferă un cămin primitor. Freya i-a sărit în braţe bărbatului, agitându-se încontinuu şi vrând în acest fel să-i arate cât de bucuroasă este că l-a revăzut. Aceasta latră cu multă blândeţe de parcă ar vrea să-i spună ce mult i-a lipsit, alintându-se fără încetare. Cât de frumoasă poate fi o relaţie adevărată dintre un câine şi stăpânii lui!

Cele 5 simţuri SUPRANATURALE ale câinelui tău

De secole întregi, oamenii au căutat afecţiune şi iubire din partea animalelor lor de companie. Câinele, de exemplu, e total capabil să iubească şi să-şi arate devotamentul faţă de stăpân şi familia sa, dar puţini ştiu că cel mai bun prieten al omului are şi câteva calităţi “supranaturale”, simţuri la care omul doar visează.

5. Simt frica

Ok. Asta e deja ştiută sau cel puţin nu mulţi sunt cei care au scăpat această informaţie. Câinii pot simţi frica de la distanţă şi va reacţiona ca atare: te va domina sau te va ocoli. Stăpânii care sunt fricoşi din fire vor transmite această stare şi câinelui lor. Deci nu te aştepta ca de fiecare dată când te simţi în pericol, patrupedul tău să sară în apărarea ta.

4. Simt când nu eşti atent

Nu te pândeşte, nici măcar nu stă cu tine în aceaşi cameră, dar în momentul în care ai aţipit sau ţi-ai direcţionat toată atenţia către altceva, în acea clipă câinele tău sare pe masă, rupe sacul de gunoi, roade un pantof sau o tuleşte pe uşă afară. Şiretenia lor e un fel de al şaselea simţ, e foarte bine dezvoltat şi dacă ai un câine activ, ştii clar că acest fapt este real!

3. Simt când eşti bolnav

În ultimul deceniu foarte mulţi câini au fost premiaţi şi puşi la muncă datorită acestui simţ extraordinar. Câinii au capacitatea de a mirosi cancerul sau alte boli grave încă din stadiul incipient. Ştii de unde vine această superputere a lor? De la strămoşul lup, care atunci când merge la vânătoare miroase urmele de urină lăsate de vânat. Lupul urmăreşte doar animalul pe care îl simte bolnav, recepţionând aceste informaţii din urină, aşa cum spuneam. Un animal bolnav se va deplasa mai încet şi e o pradă mult mai uşoară.

Dar să revenim la câinii noştri de companie: În zilele noastre există câini-călăuză dresaţi special pentru a alerta părinţii copiilor care urmează să intre într-o criză de epilepsie, cu ore înainte ca ea să aibă loc. Da, pot câinii pot face asta!

2. Simt când eşti trist

Chiar dacă nu o arăţi, câinele mereu o şă ştie în ce dispoziţie eşti. Probabil că unii dintre voi vor spune “al meu nu ştie, pentru că mă ignoră atunci când sunt supărat”. Nu e chiar aşa. Deseori, reacţia câinelui atunci când te simte supărat este să stea lângă tine, în special acolo unde îţi ţii picioarele, arătându-ţi că el ţi se supune şi că dacă eşti supărat pe el, cumva, îi pare rău. Dar sunt şi câini care pur şi simplu îţi sar în braţe atunci când simt ei că ai nevoie de ajutor cu moralul.

1. Simt când vine sfarsitul…

Cea mai inexplicabilă şi misterioasă abilitate a câinelui este felul în care simte că vine ultima clipa din viata cuiva. Şi în cazul său, cât şi în cazul oamenilor. Americanii au făcut zeci de experimente în spitale, după ce mulţi agenţi din toată lumea au raportat situaţii neobişnuite, în care câinele poliţist a simţit că partenerul şi stăpânul lui urma să îşi piardă viaţa, manifestând un comportament ieşit din comun. Aşadar, nu ştim cum, dar e cert că animalele simt când se apropie sfârşitul. Cercetătorii spun că ei pot vedea energiile umane, pe când alţii spun că animalele au un paşaport gratuit şi permanent în lumea de dincolo.