Radio Simplu

Număr de gimnastică ritmică: o rusoaică face spectacol la o competiție

Sunt multe talente pe care le oferă gimnastica, iar acestea ies ușor în evidență față de restul. Exemplele pot include flexibilitatea, grația fiecărei mișcări, dar și abilitatea de a face mai multe sărituri la rând, rapid și fără efort.

Dacă sunteți de acord cu faptul că gimnaștii și gimnastele au un talent incredibil, atunci veți fi uimiți să vedeți acest număr extraordinar al gimnastei de origine rusă, Daria Kondakova. Actul a avut loc în timpul Campionatelor Mondiale din Montpellier, Franța din 2011 și merită toată aprecierea noastră.

La competiția din 2011, Daria a apărut pe scenă plină de încredere ci un costum alb cu auriu, plin de strălucire care îi venea perfect. Aceasta și-a adus și elementul principal al numărului său: o minge aurie. La prima vedere, oamenii s-au întrebat ce va face aceasta cu mingea în timpul prestației exercițiilor de gimnastică.

La începutul numărului, gimnastica s-a așezat pe jos și a adoptat o poziție foarte elegantă, ținând mâna stângă pe minge. Apoi a început și muzica, iar gimnasta și-a început prestația, iar continuarea a fost superbă!

Folosind mingea ca un element de recuzită, Daria a introdus și elemente de dans fluide și elegante. A lăsat mingea să-i alunece pe liniile corpului cu grație de mai multe ori, s-a învârtit ținând mingea în diferite locuri și chiar a aruncat-o, reușind să o prindă în timp ce se învârtea.

Pe scurt, Daria a dezvăluit că are multe abilități în timpul numărului său.

Daria a părut plină de încredere și s-a descurcat foarte bine. Chiar și persoanele care nu sunt familiarizați cu elementele de gimnastică pot aprecia gradul de dificultate al întregii prestații. Aceasta a combinat elemente de dans, forșă, grație, echilibru, toate în timp ce manevra mingea și nu o scăpa niciodată din mâini.

Numărul Dariei din 2011 nu a fost singura performanță incredibilă a acesteia. Gimnasta rusă a câștigat medalia de aur la Junior Grand Prix din Holon în 2006 și Turnamentul Internațional de la Calais. A primit medalia de argint la Campionatele Mondiale pentru prestația sa pentru doi ani la rând.

Astfel de sportivi de performanță au un stil de viață destul de sever cu care oamenii de rând nu s-ar obișnui atât de ușor. Aceștia își dedică majoritatea timpului exersând, iar timpul liber odihnindu-se într-un mod corespunzător. Dieta lor este la fel de strictă.

Așa cum bine știm, gimnastele ruse sunt unele dintre cela mai bune din toată lumea, iar dăruirea și talentul lor dau roade. Nu există competiție internațională în care acestea să nu fie, de regulă, pe podium. Fiecare gimnast, indiferent de locul din care provine, își dorește să fie un bun reprezentant al țării sale și să urce drapelul pe podium.

Gimnastica ritmică incorporează elemente din mai multe discipline, cum ar fi din baletul clasic, exerciții pentru dezvoltarea mușchilor și exerciții libere pentru dezvoltarea ritmului. De altfel, aici sunt introduse și alte elemente precum mingea, panglicile sau cercurile și cer abilități de echilibru și atenție sporită.

Daria a făcut spectacol prin acest număr, iar publicului i-a făcut mare plăcere să o privească, primind peste zece milioane de vizualizări pe Youtube.