Radio Simplu

Cand aude basul aceasta fetita incepe sa danseze

Cine a spus ca cei mici nu asculta orice tip de muzica si ca nu isi pot manifesta din copilarie o afinitate pentru un anumit gen muzical…

Fetiscana din clipul de mai sus ne dovedeste ca stie ce vrea si ca in ciuda aspectului diafan este o dura.

Noua ne-a facut ziua mai frumoasa.

Dansul reprezinta arta care-i ofera copilului posibilitatea de a se mentine in forma intr-un mod distractiv si amuzant.

Reprezinta o activitate extracurriculara de pe urma careia cel mic poate castiga cativa prieteni, dar si o multime de abilitati fizice, intelectuale si emotionale esentiale pentru dezvoltare.

Afla tot ce trebuie sa stii despre beneficiile dansului in viata copilului, dar si despre principalele tipuri de dans potrivite pentru aceasta varsta!

Beneficiile dansului pentru dezvoltarea copilului

Dansurile au numeroase beneficii de ordin fizic, mental si emotional in dezvoltarea copilului. Este o arta care deschide noi orizonturi in modul de crestere si dezvoltare al acestuia.

Imbunateste conditia fizica si stimuleaza cresterea

Primele si cele mai importante beneficii ale dansurilor sunt cele care contribuie la dezvoltarea fizica. La cursurile de dans, copilul:

se mentine in forma;

consuma energia in exces;

dobandeste o tinuta frumoasa;

invata sa-si coordoneze miscarile;

isi dezvolta musculatura si sistemul osos.

Tinuta pe care cel mic trebuie sa o adopte si mentina in timpul dansului previne aparitia mai multor afectiuni de postura sau ale coloanei vertebrale frecvent intalnite la copii – scolioza, lombalgii, picioare cracanate sau in X etc.

Imbunatateste functiile sistemului nervos central

Dansul are si beneficii de ordin cognitiv, datorita faptului ca in timpul miscarilor creste fluxul sanguin de la nivel cerebral. Stimuleaza functiile cerebrale, imbunatateste memoria si concentrarea si contribuie la imbunatatirea procesului gandirii.

Dezvolta abilitati sociale importante

Inscrierea la cursurile de dans echivaleaza cu integrarea copilului intr-o comunitate, in care ia contact cu copii de diverse varste si din diverse medii sociale. Participarea la cursurile de grup ii ofera posibilitatea de a interactiona cu acestia si de a-si face prieteni noi.

Creste stima de sine

Dansurile au impact puternic si in dezvoltarea emotionala a copilului. Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le castiga frecventand astfel de cursuri este stima de sine puternica. Dansul ajuta copilul sa se simta bine in propria piele, sa-si descopere calitati si talente nebanuite si sa-si imbunatateasca imaginea de sine.

Ajuta la educare si disciplinare

Participarea la cursuri de dans necesita respectarea unor reguli clare, antrenamente solicitante, concentrare si multa atentie. Toate aceste abilitati au un rol esential in disciplinarea copilului, in viata de zi cu zi.

Atunci cand face parte dintr-un grup, copilul interactioneaza atat cu adulti, cat si cu copii. Interactiunile dintre ei ajuta nu doar la dezvoltarea abilitatilor sociale, ci si la deprinderea bunelor maniere.

Cel mic invata sa vorbeasca cand ii vine randul, sa-si ajute colegii la nevoie, sa utilizeze formule corecte de adresare etc.

Are efect calmant sau relaxant

Inainte de orice, dansul este o activitate recreationala, care are rolul de a destinde copilul si de a combate stresul acumulat la scoala sau in alte contexte. Copilul se distreaza in timpul miscarilor ritmice si primeste o binemeritata doza de relaxare.

Intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul de boli

Dansul este nu numai o forma de exprimare artistica, ci si o activitate fizica. Miscarile intense pe ritmuri muzicale atrag toate beneficiile pe care le are sportul pentru sanatate, unul dintre cele mai importante fiind intarirea sistemului imunitar.

Dansul actioneaza ca o „vitamina” puternica in organism, crescand rezistenta acestuia la boli sau infectii.